Slik blir bryllupskaken til prins Harry og Meghan Markle

KONGELIG BRYLLUP: Prins Harry og Meghan Markle poserte for pressen etter offentliggjørelsen av forlovelsen i fjor. Foto: Toby Melville/Reuters
KONGELIG BRYLLUP: Prins Harry og Meghan Markle poserte for pressen etter offentliggjørelsen av forlovelsen i fjor. Foto: Toby Melville/Reuters
Natalie Ngo Granum

Paret serverer en utradisjonell kake når de gifter seg i mai. 

Prins Harry (33) og forloveden Meghan Markle (36) deler stadig nye detaljer om det kommende bryllupet. Nå avslører de hvordan bryllupskaken blir.

Og valget har falt på en vårlig kake med sitron og hylleblomst til den storstilte feiringen. Kaken skal være dekket i smørkrem og pyntet med friske blomster, skriver Kensington Palace på Twitter.

Paret går dermed vekk fra den tradisjonelle fruktkaken som bryllupskake, som har vært vanlig i kongelige bryllup i Storbritannia i flere århundre. Senest ble den servert i bryllupet til prins William og hertuginne Kate, hvor de hadde en åtteetasjers fruktkake dekket i hvit sukkerfondant.

Det er den amerikanske konditoren Claire Ptak som har fått det ærefulle kakeoppdraget som skal stå klart til bryllupsdagen 19. mai. Vanligvis driver hun det lille bakeriet Violet Cakes i London som fokuserer på sesongbaserte og økologiske ingredienser.

– Jeg kan ikke fortelle hvor glad jeg er for å ha bli valgt til å lage prins Harry og Ms. Markles bryllupskake, sier Ptak i en uttalelse.

Videre forteller konditoren at det er spennende å være en del av bryllupet når hun vet at paret deler de samme verdiene som henne når det kommer til matens opphav, bærekraft, sesongvarer, og ikke minst, smak.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KAKEBAKER: Claire Ptak i bakeriet hennes i Øst-London. Foto: Victoria Jones/AFP
KAKEBAKER: Claire Ptak i bakeriet hennes i Øst-London. Foto: Victoria Jones/AFP

Det er imidlertid ikke tilfeldig at det forlovede paret har valgt den London-baserte konditoren til å lage bryllupskaken: Markle har tidligere intervjuet Ptak til livsstilsnettsiden The Tig - som skuespilleren driftet i tre år, men la ned i fjor vår.

Prins Harry og Meghan Markle har vært sammen siden juni 2016 og forlovet seg i november i fjor. Frieriet skjedde mens paret skal ha stekt en hel kylling sammen.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?