Michelin-hyllet restaurant åpner igjen

15. oktober 2014Aktuelt
ÅPENT: ORO Bar & Grill i Tordenskioldsgate i Oslo. Foto: Mattis Sandblad/VG
ÅPENT: ORO Bar & Grill i Tordenskioldsgate i Oslo. Foto: Mattis Sandblad/VG
Foto: Jan Petter LynauVG
Sofia Storhaug
Sofia Storhaug

Gourmetrestauranten Oro Bar & Grill måtte stenge etter krøll med skjenkebevilling. Nå åpner restauranten dørene igjen.

– Da kan jeg med glede få informere om at bevillingen er på plass og at Oro Restuarant er åpen, skriver daglig leder Hans Christian Riege og matansvarlig Terje Ness til godt.no.

Den Michelin-hyllede restauranten måtte stenge dørene i starten av oktober etter krøll med skjenkebevillingen. Den hadde nemlig gått ut på dato, og restauranten måtte søke på nytt.

Lang prosess

– På grunn av sommerferier har prosessen tatt lengre tid enn beregnet, forklarte Ness den gang.

I fjor sommer returnerte mesterkokken til restauranten han selv startet opp for 14 år siden.

Terje Ness. Foto: Frode Hansen/VG
Terje Ness. Foto: Frode Hansen/VG

Gunnhild Haugen, direktør i Næringsetaten i Oslo kommune, fortalte til VG tidligere i år at søknadsprosessen kunne ta mange uker.

Alkoholloven setter ingen tidsfrister for hvor raskt en søknad om skjenkebevilling skal behandles.

Serveringsbevilling er en forutsetning for å få skjenkebevilling. Alle søknader må sendes til politiet, bydelene og skatte- og avgiftsmyndighetene for uttalelse.

Fryktet lang ventetid

– Vi må ta høyde for at høringsinstansene kan bruke opptil åtte uker på sin saksbehandling, og at søkeren skal ha mulighet til å gi oss tilbakemelding på eventuelle bemerkninger. Til tross for dette, får de aller fleste endelig svar på en søknad om bevilling innen to til tre måneder, opplyser Haugen.

Nå kan imidlertid matfaglig ansvarlig ved restauranten, den prisbelønte stjernekokken Terje Ness, puste lettet ut. Bare to uker etter at restauranteierne sendte sin søknad kan de åpne dørene igjen. Ness håper selvsagt på fullt hus.

– Vi gleder oss til en fin høst og har stor pågang for julebord sesongen, sier han til Godt.

FORANDRINGER: Oro har kuttet ut tomannsbord. Foto: Mattis Sandblad/VG
FORANDRINGER: Oro har kuttet ut tomannsbord. Foto: Mattis Sandblad/VG

Fikk nytt utseende

ORO fikk ny styreleder og daglig leder 2. juni i år, og siden har restauranten – som har plass til 80 gjester – gått gjennom store endringer. Dagens Næringsliv meldte for en måned siden at restauranten har gått bort fra tomannsbord til fordel for åttemannsbord.

– Det er ikke økonomi i kun å ha tomannsbord, forklarte Ness til avisen, som også kunne rapportere at ORO i fjor omsatte for 14 millioner kroner og fikk et underskudd på en million kroner før skatt.

2013 var ifølge Ness et unntaksår med masse ekstraordinære kostnader.

Prestisjetung heder

ORO Restaurant figurerer i den prestisjetunge Michelin-guiden – vel å merke ikke med stjerne, men med utmerkelsen BibGourmand, som er et kvalitetsstempel for «vellaget mat til gunstig pris».

ORO hadde også Michelin-stjerne under Ness tidligere, men mistet den i 2005 – da Ness hadde et opphold i sin tilknytning til restauranten.

Ness har også blitt belønnet med en Michelin-stjerne for Haga Restaurant i Bærum som han forlot i 2011. 46-åringen er i tillegg kjent for seieren i Bocuse d'Or i 1999.

Da VGs anmelder Erik Fosnes Hansen anmeldte restauranten i mars i år, var han mellomfornøyd og serverte en treer på terningen.

Publisert: 15.10.2014 kl. 20:20
Oppdatert: 16.10.2014 kl. 22:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?