Dette er Norges beste taco
Kitchen & Table vant førsteplassen i NM i taco med sin kreative tacorett. Her deler de vinneroppskriften.
Fredag ettermiddag konkurrerte landets beste tacorestauranter om å lage den mest kreative, innovative og velsmakende tacoen i Mathallen i Oslo. Det er tredje gang konkurransen går av stabelen, men første gang den dekker flere regioner i Norge.
Etter flere delfinaler stod det til slutt mellom Harry Pepper (Stavanger), Frida (Trondheim), Kitchen & Table (Bergen) og 4Gringos (Oslo).
Deltagerne hadde 40 minutter på seg og etter en intens kokkelering var det bergensrestauranten Kitchen & Table som stakk av med seieren.
– Dette er helt fantastisk! Vi hadde virkelig tøffe konkurrenter, men vi mener vi har klart å servere noe som er annerledes, kreativt og ikke minst spenstig, sier vinnerne Cecilie Kirkebø og Edwin Rivas til Godt.
Alle finalistene hadde valgt helt ulike proteiner og vrier på tacoen - alt fra fritert kongekrabbe til reinsdyrkjøtt - og det var ikke stekt kjøttdeig med tacokrydder å se et eneste sted.
Tacoen som gikk rett hjem hos juryen bestod av lefser laget av sorte bønner, stekt sjøkreps, chorizopuré og forskjellige friske grønnsaker og frukt.
– Ikke bare var tacoen nydelig presentert, men smaken stemte når det kom til balansen mellom sødme og syre. Vi likte den veldig godt, begrunner juryen.
I juryen satt Chili Klaus, matblogger Helle Valebrokk og Marion Nesje fra Apetina som alle mente at vinneren hadde hevet tacoen betraktelig.
– Taco må være noe som smaker meksikansk. Vinneren brukte sjøkreps, og det er en råvare som skal litt til å få frem kraftige smaker, men de klarte å koble sammen det syrlige, søte og umami-smaken. Jeg likte spesielt godt at de hadde en ekstra skål ved siden av med topping og jalapenos, slik at man kan tilpasse selv etter smak, sier Chili Klaus om vinnertacoen.
Ble du inspirert til å prøve en ny vri på tacoen? Slik lager du Norges beste taco:
Lefser:
Sorte bønner
Maismel
Spisskummen
Mos sorte bønner i en blender eller med stavmikser til du får en puré. Tilsett litt spisskummen etter smak. Bland inn litt og litt maismel til du får en fast deig.
Del deigen i mindre klumper og bruk en kjevle eller en tortillapresse for å lage lefser. Stek lefsene i en varm stekepanne uten noe i.
Chorizopuré:
1 del chorizo
1 del kokte poteter
Litt naturell kremost
Ha chorizo i en blender til du får en puré. Mos de kokte potetene og bland det sammen med chorizopuréen og kremost til du får ønsket konsistens.
Sjøkreps:
Sjøkreps
Adobo-krydderblanding (kan kjøpes hos asiatiske spesialforretninger eller blandes selv)
Rens sjøkrepsen og stek den i panne. Når sjøkrepsen begynner å bli ferdig tilsetter du krydderet. La sjøkrepsen steke ferdig i pannen eller i ovnen.
Topping:
Rå jalapenos, skiver
Grapefrukt, skiver
Avokado, skiver
Reddik, skiver
Ananassalsa
Kutt frukt og grønnsakene i skiver eller terninger.
Anretning:
Ha chorizopuré, sjøkreps og topping på hver lefse. Server med ekstra topping ved siden av.
Publisert: 04.11.2016 kl. 15:45
Oppdatert: 07.11.2016 kl. 09:54
Lag deg en gratis konto