17.mai: Syv gode pavlova-oppskrifter

13. mai 2019Aktuelt
KAKEFAVORITT: Lise Finckenhagens pavlovakrans er en fantastisk variant av 17. mai-klassikeren. Foto: Krister Sørbø/VG
KAKEFAVORITT: Lise Finckenhagens pavlovakrans er en fantastisk variant av 17. mai-klassikeren. Foto: Krister Sørbø/VG

Finnes det en dessert som lager mer jubelstemning enn pavlova? Neppe. Vi har samlet pavlova-oppskriftene du trenger til 17. mai.

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å ta frem finstasen, flagget og fløytene. Det er også på tide å starte planleggingen av kakebakingen, dersom det er du som skal servere godsakene.

En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Marengskaken, som er oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova, er ikke bare en norsk favoritt – den er også en tradisjonell dessert i både Australia og New Zealand, hvor den antas å stamme fra.

Med andre ord er den godt likt blant mange – og dermed en sikker vinner på kakebordet. Her har vi samlet syv pavlova-oppskrifter du kan imponere gjestene dine med.

Spennende vrier

Langpanne

Mini-pavlova

Publisert: 13.05.2019 kl. 16:05
Oppdatert: 23.04.2020 kl. 15:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?