17.mai: Syv gode pavlova-oppskrifter
Finnes det en dessert som lager mer jubelstemning enn pavlova? Neppe. Vi har samlet pavlova-oppskriftene du trenger til 17. mai.
Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å ta frem finstasen, flagget og fløytene. Det er også på tide å starte planleggingen av kakebakingen, dersom det er du som skal servere godsakene.
En av de klart mest populære 17. mai-kakene er pavlova. Marengskaken, som er oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova, er ikke bare en norsk favoritt – den er også en tradisjonell dessert i både Australia og New Zealand, hvor den antas å stamme fra.
Med andre ord er den godt likt blant mange – og dermed en sikker vinner på kakebordet. Her har vi samlet syv pavlova-oppskrifter du kan imponere gjestene dine med.
Spennende vrier
Langpanne
Mini-pavlova
Publisert: 13.05.2019 kl. 16:05
Oppdatert: 23.04.2020 kl. 15:41
Lag deg en gratis konto