Derfor er hjort kokk Runa Kvendseths favorittråvare
Speilsalen-kokk og tidligere landslagsutøver Runa Kvendseth (21) deler sin favorittoppskrift med det beste hun vet: Hjortekjøtt.
Runa Kvendseth (21) var tidligere med på juniorlaget til det norske kokkelandslaget, og har nylig flyttet bort fra hjembyen Oslo, hvor hun jobbet på Statholdergaarden og Park 29, til Trondheim, hvor hun nå er kokk på Speilsalen på Britannia Hotel.
Hun forteller at hennes favorittråvare er hjort. Spesielt den norske hjorten.
– Jeg er utrolig glad i den fordi den har en annerledes og god smak. Teksturen i hjortens kjøtt gjør at den er spennende å jobbe med, sier hun til Godt.
Hun husker godt den første gangen hun smakte hjortekjøtt – gravet hjorteplomme.
– Kjøttet smeltet i munnen og smaken var magisk!
Det Kvendseth liker spesielt godt med hjort er at det kan brukes på mange mulige måter.
– Mitt beste tips til tilberedning av hjort må være å grave den før man lager tartar. Da oksiderer ikke kjøttet på samme måte som om den ikke er gravet, og tartaren er holdbar lenger, forklarer hun.
– Om man graver hele hjortestykket kan man også kutte det i tynne skiver og spise det sammen med litt rømme og flatbrød som snacks.
Obs: I en tidligere utgave av denne artikkelen skrev vi at Kvendseth var medlem av det norske juniorkokkelandslaget. Etter at hun flyttet til Trondheim sluttet hun på landslaget, og vi har nå endret detaljen.