Lett med grillet ørret
Herlige råvarer som asparges, spekeskinke, laks og jordbær er særdeles tradisjonelle valg til vårmenyen men hvorfor forandre en sikker vinner?
Vel, denne gangen har jeg byttet ut laksen med ørret, rett og slett fordi jeg elsker den flotte rødfargen på fiskekjøttet. Det at trend-ugress nummer én, ramsløken, er på vei, er jo verdt en liten fest i seg selv. Med sin naturlige «ville» og litt milde hvitløksmak blir den til nydelig pesto. Får du ikke tak i friske ramsløkblader, er det mulig å kjøpe ramsløkpuré på glass.
Smør et jevnt lag pesto (eller puré) på ørretfileten og legg den på grillen. Så enkelt og så utrolig godt.
Hva er din favoritt på grillen? Del dine beste grillmatbilder på Instagram og merk dem med #godtno.
Aspargesen blir denne gangen servert med posjert egg, coppaskinke og ostechips, fjongt og lekkert.
Jordbær hører selvsagt med, og denne gangen har barna fått velge. Krem er erstattet med tykk marengs, og med litt hjelp fra mor har hvert marengskledde jordbær fått en lett «brent» overflate som minner om grillet marshmallows.
Jeg innrømmer gjerne at det fort kan bli litt klin, men du verden så fornøyde barna blir. Selv far har fått seg en ny favoritt, jeg tror sannelig han liker å kline litt han også!
LISE FINCKENHAGEN
Publisert: 24.05.2013 kl. 11:08
Lag deg en gratis konto