Lise Finckenhagens rotfruktspesial: Rotgrønnsaker på nye måter

ROTFEST: Rotgrønnsaksrøsti med dip av rømme, tahini og honning. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
ROTFEST: Rotgrønnsaksrøsti med dip av rømme, tahini og honning. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Våre robuste og trofaste rotgrønnsaker kan tilberedes på mange forskjellige måter, og kan fort bli en reddende kjøkkenengel da de holder seg godt over lang tid.

En fargerik rotfruktgrateng kan helt fint være en rett i seg selv, kanskje toppet med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke, eller den kan serveres som et utmerket tilbehør til påskelammet eller viltsteken.

Oppskriften: Klassisk lammelår med hvitløk og rosmarin
Alle rotgrønnsaker kan brukes - så her er det bare å velge og vrake. Ekstra lekkert blir det med innslag av beter. Og hvis du synes de er litt styrete med all fargen, er engangshansker og plastfjøl (som er enkel å rengjøre) et godt tips.

Små rotfruktspletter kan lages med eller uten fargesterke innslag av beter, og blir en super frokostrett med noen skiver avokado, et speilegg og en yoghurt- og tahinidressing.

Den runde fine sødmen i rotgrønnsakene kommer virkelig til sin rett i en krydret indiskinspirert curry med tomater og kokos. Igjen kan du mikse og trikse etter eget ønske, men en blanding av gulrot, selleri og pastinakk blir veldig godt. Lag en frisk saus med ingefær, koriander og mynte som du ringler over helt til slutt, og server kokt ris og varmt nanbrød ved siden av. Den varmende, spenstig og mettende rotfruktscurryen passer like godt på en grønn mandag som på en festlig fredag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?