De beste morsdagsfrokostene på sengen

DIGG FROKOST: Klassiske amerikanske pannekaker med smør og sirup. Foto: Sara Johannessen
DIGG FROKOST: Klassiske amerikanske pannekaker med smør og sirup. Foto: Sara Johannessen
Felicia Alvsing
Felicia Alvsing

På søndag skal mor feires, og hvorfor ikke gi henne en fin start på dagen med frokost på sengen? Her er alt du trenger for å overraske mor i huset - og barna kan også hjelpe til!

Søndag 11. februar er det morsdag, og det er en perfekt anledning til å gjøre helgen ekstra hyggelig. Ingenting sier «Vi er glade i deg» som en søt overraskelsesfrokost, spesielt når den blir servert på senga. For er ikke veien til en persons hjerte gjennom magen? Det har hvert fall vi hørt.

Derfor har vi samlet en rekke enkle og gode oppskrifter som både store og små kan være med på å lage for å glede en mamma som fortjener det lille ekstra på den store dagen.

Morsdag ble for første gang feiret i USA i 1908, og ble erklært offisiell helligdag i 1912. Feiringen kom imidlertid ikke til Norge før i 1919, men den har med årene blitt en stor kommersiell høytid med både kaker, blomster, kort og gaver.

Her er oppskriftene du trenger for at morsdagsfrokosten blir en suksess:

Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen

Pannekaker finnes i ulike varianter verden over, men til frokost passer nok de fluffy amerikanske pannekakene eller de søte, tynne franske best.

I begge oppskriftene kan barna være med å blande røre, og finne frem tilbehør. Bruk av stekepanne bør imidlertid gjøres i selskap av en voksen.

De amerikanske pannekakene kan serveres på ordentlig amerikansk vis med lønnesirup, banan og peanøttsmør - eventuelt bacon for de som vil ha et lite sting av salt ved siden av. De kan også gjøres friskere ved å serves med honning, sirup melis eller frisk frisk. Eventuelt alt på én gang - for her gjelder «more is more»-prinsippet.

Franske crêpes er minst like kjent som de amerikanske pannekakene, og de er nærmest å regne som franskmennenes nasjonalrett. I likhet med så mange andre pannekaker kan de fylles med både søtt og salt!

Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen

Disse rundstykkene er så enkle at de nærmest lager seg selv. Alt du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene, og steke dem i stekeovnen. Vips, så har du varme, deilige scones som er nydelige med smør og syltetøy, eller mors favorittpålegg.

Foto: Foto: Jon Krog Pedersen

Lettere enn en omelett blir det nesten ikke når du skal overraske mor med frokost på sengen. Her er det bare å bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet sm fyll i omeletten, som skinke, rødløk eller cherrytomater. Eventuelt kan du gjøre det helt enkelt med litt hakket vårløk og gulost. Server omeletten til hjemmebakte rundstykker eller scones, og for en finere vri på tallerkenen er det friskt med en liten salat ved siden av.

Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen

For noen er det enkle ofte det beste. Yoghurt med sprø granola og bær er en lett og frisk start på dagen for mødre som ikke er i pannekakehumør. Under finner du oppskriften på hjemmelaget granola som cruncher opp youghurten, og gjør den mer mettende.

Foto: Foto: Marte Skauen

Dersom mor får sove ekstra lenge på søndag, og frokost bikker over i brunsj, kan en club sandwich være perfekt på senga. Sprøstekt bacon og friske urter gir en herlig smak, og den kan enkelt lages hvis du har stekt kylling til overs fra middagen dagen før.

Uansett hva du velger å servere, er det fint å servere frokosten med et glass juice, te eller kaffe.

Ta bilde av din fmorsdagsfrokost, merk det med #godtno, og post det på Instagram, så får vi se hvor heldige mødrene rundt om i landet er på morsdag i år!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?