Lise Finckenhagens beste kaker til 17. mai: Pavlova i langpanne, sjokolademoussekake og iskake

11. mai 2018Aktuelt
KAKEFEST: Prøv deg på pavlova i langpanne med pasjonsfruktsaus og krem eller sjokolademoussekake på nøttebunn til maifesten. Foto: Sara Johannessen
KAKEFEST: Prøv deg på pavlova i langpanne med pasjonsfruktsaus og krem eller sjokolademoussekake på nøttebunn til maifesten. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

For oss kake-elskere er maimåned en eneste lang fest. Det er bare å heise flagget og klappe euforisk i hendene over alt som skal feires. Marengs, sjokolade, nøtter, frukt, bær, krem, rømme, is og vanilje, - ja, takk, kjør på!

Marengskaken som ble laget til ære for den russiske primaballerina-en Anna Pavlova, er mer populær enn noensinne, og er representert på nær sagt alle store kakebord i disse dager. Både New Zealand og Australia påberoper seg opphavsretten til den geniale kaken med den herlig sprø skorpen som skjuler et deilig mykt indre. Like lekker, lett og elegant som ballerinaen selv. Topp marengsen med det du liker best selv - jeg har denne gangen valgt en fyldig «rømmekrem», saftige bær og pasjonsfruktsaus.

En annen kjent og kjær klassiker, i hvert fall for meg, er sjokolademousse på nøttebunn. Oppskriften er fra min tid som fersk lærling på Bagatelle (begynner jo å bli et kvarter siden det også), og den er fortsatt like god. Moussen er laget uten kremfløte, noe som gir den et litt lettere preg - uten at det går ut over den fyldige sjokoladesmaken. Mørk sjokolade og meierismør bidrar sterkt til det.

Hvis du ikke helt klarer å bestemme deg for om du skal lage ostekake eller iskake, kan du slå det sammen til en enkel «jordbær ostekake-iskake». Med søtet kondensert melk, kremost og fløte er selve isblandingen kjempeenkel å lage. Rørte jordbær og kjeksmuler er heller ikke spesielt komplisert. Og når alt dette blir lagt lagvis i en form, fryst til is og servert i rause porsjoner, er resultatet utrolig lett å like.

La hurraropene runge når kakene kommer på bordet!

Publisert: 11.05.2018 kl. 12:05


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?