Ukens matblogg: Enkel thai kyllingsuppe med kokosmelk

29. desember 2014Aktuelt
SMAKSBOMBE: Lag litt ekstra så har du knallgod middag til flere dager. Foto: Silje Feiring
SMAKSBOMBE: Lag litt ekstra så har du knallgod middag til flere dager. Foto: Silje Feiring

Nydelig varmende suppe med masse smak, slik lager du denne enkle favorittsuppen.

Ukens matblogger Silje Feiring (33)Er grafisk designer.Bor i Oslo.Favorittråvaren er alle sesongens råvarer.Favorittredskapen er kjøkkenknivene mine.Når jeg lager mat så liker jeg å lage mat med hjerte, drikke vin og høre på god musikk.Blogg: www.spoon.no er en enkel blogg med robust og uljålete mat som smaker fantastisk.Foto: Privat
Ukens matblogger Silje Feiring (33)Er grafisk designer.Bor i Oslo.Favorittråvaren er alle sesongens råvarer.Favorittredskapen er kjøkkenknivene mine.Når jeg lager mat så liker jeg å lage mat med hjerte, drikke vin og høre på god musikk.Blogg: www.spoon.no er en enkel blogg med robust og uljålete mat som smaker fantastisk.Foto: Privat

- For meg betyr thaimat gode, ferske råvarer og smakskombinasjoner som eksploderer i munnen, sier ukens matblogger Silje Feiring til Godt.no.

- Ingefær, koriander, sitrongress, limeblader, basilikum og lime gjør suppen utrolig smaksrik. Dessutten tar jeg alltid i litt ekstra chili; som jeg elsker, utroper hun.

- Når jeg lager thaimat smaker jeg meg frem hele veien. Har jeg ikke den ene ingrediensen bytter og smaker jeg meg frem med noe annet, forklarer hun.

Ingredienser for 4 personer

  • 4 kyllingfilet
  • 1 finhakket chili
  • 3 finhakket hvitløksfedd
  • 1/2 dl olivenolje til steking
  • 1 dl vann
  • 4 ss red currypaste (etter smak)
  • 3 bokser kokosmelk
  • 1-2 ss fiskesaus (mengde etter smak)
  • 3 stilker sitrongress kuttes i fire
  • 4 hele limeblad
  • 1 neve hakket thai basilikum
  • 1 neve brekkbønner delt i 2
  • 1 halv skivet paprika
  • 1 neve sopp
  • 2 aubergin, delt i 4
  • Ris eller risnudler til servering, hvis du vil

Fremgangsmåte

Silje bruker omtrent 45 minutter på å lage dette.

Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, del paprika i skiver, sitrongress og aubergin i fire, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.

Tilsett koksmelk, fiskesaus, limeblader, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.

Server gjerne med ris eller risnudler til, dette holder til 4-5 personer.

Husk å smake deg frem hele tiden.

Publisert: 29.12.2014 kl. 09:49
Oppdatert: 05.01.2015 kl. 13:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?