Ukens matblogg: Enkel thai kyllingsuppe med kokosmelk
Nydelig varmende suppe med masse smak, slik lager du denne enkle favorittsuppen.
- For meg betyr thaimat gode, ferske råvarer og smakskombinasjoner som eksploderer i munnen, sier ukens matblogger Silje Feiring til Godt.no.
- Ingefær, koriander, sitrongress, limeblader, basilikum og lime gjør suppen utrolig smaksrik. Dessutten tar jeg alltid i litt ekstra chili; som jeg elsker, utroper hun.
- Når jeg lager thaimat smaker jeg meg frem hele veien. Har jeg ikke den ene ingrediensen bytter og smaker jeg meg frem med noe annet, forklarer hun.
Les bloggen til Silje her, og følg henne på Instagram også. Silje vant prisen for beste fotoblogg i konkurransen «Årest matblogger 2014».
Ingredienser for 4 personer
- 4 kyllingfilet
- 1 finhakket chili
- 3 finhakket hvitløksfedd
- 1/2 dl olivenolje til steking
- 1 dl vann
- 4 ss red currypaste (etter smak)
- 3 bokser kokosmelk
- 1-2 ss fiskesaus (mengde etter smak)
- 3 stilker sitrongress kuttes i fire
- 4 hele limeblad
- 1 neve hakket thai basilikum
- 1 neve brekkbønner delt i 2
- 1 halv skivet paprika
- 1 neve sopp
- 2 aubergin, delt i 4
- Ris eller risnudler til servering, hvis du vil
Fremgangsmåte
Silje bruker omtrent 45 minutter på å lage dette.
Skjær kyllingfilene i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk, del paprika i skiver, sitrongress og aubergin i fire, bønnene og sopp i to. Fres hvitløk og chili raskt i olje i en stor gryte. Ha kyllingen, og stek i noen minutter. Ha over vann og 1 ss currypaste.
Tilsett koksmelk, fiskesaus, limeblader, sitrongress, 2 ss currypaste og småkok i 20 min. Legg så i resten av grønnsakene. Småkok i 10 minutter og smak deg frem med fiskesaus og eventuellt mer currypaste.
Server gjerne med ris eller risnudler til, dette holder til 4-5 personer.
Husk å smake deg frem hele tiden.
Publisert: 29.12.2014 kl. 09:49
Oppdatert: 05.01.2015 kl. 13:23
Lag deg en gratis konto