Sjekk ut denne elleville kakekunsten

29. juli 2014Aktuelt
SURPRISE: Du tror det ikke før du får se det - etter at du har skåret opp kaken. Foto: Susan Powers Photography
SURPRISE: Du tror det ikke før du får se det - etter at du har skåret opp kaken. Foto: Susan Powers Photography

Dette er ingen vanlig sjokoladekake i langpanne. Amerikansk bakeblogger lager kaker som overrasker.

Det har aldri vært morsommere å skjære opp en kake!

Vi har tidligere skrevet om pizzakunsten som tar verden med storm, og helsprø kaffekunst i 3D. Disse kakene, som ser lekre ut på utsiden, blir desto mer spennende når et lite kunstverk viser seg på innsiden.

En kake med blå glasur viser seg å ha et stort kirsebær i midten, mens en hvit kake med kaninhale og -ører får et søtt ansikt når kaken deles opp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Susan Powers Photography
Foto: Susan Powers Photography

Overraskelseskakene er det matbloggeren Amanda Rettke fra Minnesota som står bak. Hun har bloggen I am Baker, og ga tidligere i år ut boksen Surprise Inside Cakes. De gøyale kakene hennes har fått stor oppmerksomhet på flere store nettsteder.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Susan Powers Photography
Foto: Susan Powers Photography

- Jeg startet med overraskelseskakene i 2010, da jeg lagde en «jack-o-lantern»-kake, forteller den kreative bloggeren til Godt.

Sjokoladekaken så ut som et Halloween-gresskar, og når når den ble skåret opp ble hvit og gul kake formet som et stearinglys med flamme avdekket.

- Etter det var jeg hektet, fortsetter Rettke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Susan Powers Photography
Foto: Susan Powers Photography

Kakekunstneren har laget over 250 overraskelseskaker, og sier hun blir inspirert av barna, livet og tingene hun ser. Selve overraskelsesidéen kom naturlig.

- Siden jeg ikke har noe formell opplæring hadde jeg ingen som fortalte meg at jeg ikke skulle putte forskjellige design inni kaker, sier Rettke.

Øvelse gjør mester

Bloggeren bruker flere teknikker for å lage de morsomme kakene, blant annet «deconstruction», der den ferdigstekte kaken blir delt i flere biter før den settes sammen igjen, og «dobbeltsteking», der hun plasserer stekt kake som er allerede er formet, i ustekt røre før kaken stekes på nytt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Susan Powers Photography
Foto: Susan Powers Photography

På spørsmål om designen inni kakene blir tørre når de dobbelstekes, svarer Rettke nei.

- Kaken rundt fungerer som en slags isolasjon for varmen, så de holder seg veldig saftige.

Til alle som vil prøve seg på å lage en overraskelseskake, tipser kakekunstneren om å begynne med en enkel lagkake.

- Dette er en fin måte å komme i gang med kakebaking, og å føle på både teksturer og hvordan de smuler seg opp. Husk å øve, for jo mer du jobber med kake, desto enklere er det å prøve nye ting. Og husk - det er bare kake, så du kan alltids spise opp feilene.

Følg med på Godt for oppskrift og fremgangsmåte...

Foto: Susan Powers Photography
Foto: Susan Powers Photography

Ta et bilde av din favorittkake, merk det med #godtno, og post det på Instagram. De fineste bildene publiserer vi på forsiden!

Publisert: 29.07.2014 kl. 16:17
Oppdatert: 31.07.2014 kl. 12:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?