Det beste jeg vet med: Eline Haugan Bordvik

3. januar 2018Aktuelt
STIPENDIAT: I juni 2017 ble Eline Haugan Bordvik tildelt det første stipendet fra Kokkekarlas legat. I dag jobber hun på Røst teaterbistro i Trondheim. Foto: Therese Alice Sanne/VG
STIPENDIAT: I juni 2017 ble Eline Haugan Bordvik tildelt det første stipendet fra Kokkekarlas legat. I dag jobber hun på Røst teaterbistro i Trondheim. Foto: Therese Alice Sanne/VG

Den tidligere Noma-kokken setter morens pinnekjøtt aller høyest.

Navn: Eline Haugan Bordvik
Alder: 21 år
Fra: Røros
Sivil status: I et forhold
Jobb: Kokk på Røst i Trondheim. Har tidligere jobbet på den verdenskjente restauranten Noma, og fikk det første stipendet fra Kokkekarlas Legat i juni 2017.
Foto: Therese Alice Sanne/VG
Navn: Eline Haugan Bordvik Alder: 21 år Fra: Røros Sivil status: I et forhold Jobb: Kokk på Røst i Trondheim. Har tidligere jobbet på den verdenskjente restauranten Noma, og fikk det første stipendet fra Kokkekarlas Legat i juni 2017. Foto: Therese Alice Sanne/VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet den prisbelønte konditoren Sverre Sætre og «God Morgen Norges» Wenche Andersen.
Denne uken har vi snakket med Eline Haugan Bordvik. Tidligere Noma-kokk, som nå jobber på Røst i Trondheim.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Det må være grov brødskive med eggerøre: Jeg pisker egg sammen med litt salt og gjerne gressløk, og så steker jeg det i en stekepanne i godt med smør. Den skal være litt «jiggly» når den er ferdig - det er godt.

– Hva er din favorittmiddag?

– Det må være julemiddagen når mamma lager pinnekjøtt, det er faktisk det beste jeg vet. Vi spiser pinnekjøttet med kålrotmos og mammas hjemmelagde tyttebærgelé som er helt fantastisk bra.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

– Sjokolade, og gjerne Smash. Det er salt og søtt og sprøtt og «mmm».

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Når man merker at det man får servert er personlig. Det handler ikke så mye om hva det er, men at det er noe som er laget spesielt til deg. Da blir jeg så glad inni meg.

– Hva liker du aller best å servere?

– Jeg elsker å lage hjemmelaget fiskegrateng. Jeg lager den med hvit fisk og makaroni, en skikkelig béchamel, purreløk og egg. Jeg legger brødkrumme på toppen, og så legger smør oppå der igjen. Så blir det «crispy» og brunt og «mmm».

– Hva er din favorittingrediens?

– Det var utrolig vanskelig å velge!

– Hvis du får velge topp tre, da?

– Da må jeg si knutekål - det er veldig godt. Og rødbet. Og bittesmå gulrøtter fra gården, de er helt nydelige. Jeg elsker norske råvarer.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Grov ovnsbakt leverpostein med bacon på toppen, skikkelig meierismør, melk, og jeg må ha spekepølse fra Røros, og egg og ost. Jeg liker særlig den norske gräddosten.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Stavmikser.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Åj, det blir som å banne i kirka. Jeg vet ikke. Kanskje en brødbakemaskin!

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det var å besøke mormor og onkel i Namsos og få vafler med hjemmelaget jordbærsyltetøy. Og melk rett fra kua. Jeg får det fortsatt når jeg kommer til Namsos. Jeg synes det er kjempefint med tradisjoner.

– Hvor vil du helst reise?

– Jeg har vært i Mexico før og vil gjerne tilbake dit for å lære meg spansk. Jeg har også kjempelyst til å jobbe på kjøkken i Thailand, India, Peru og Island - og så vil jeg tilbake til Færøyene, som jeg reiste til da jeg fikk Kokkekarlas legat.

– Hva hører du på når du lager mat?

– På Røst hører vi mye på hits som får oss «going», som Markus og Martinus, hehe.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Brødskive med leverpostei - og kanskje ekstra bacon på toppen.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg spiser aldri på McDonald's.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg elsker å spare opp masse penger, slik at jeg virkelig kan kose meg med en stor tastingmeny når jeg først drar ut. Da får du servert masse god mat, masse vin, og så blir du kjempefull og så er det koselig. Neste restaurant jeg vil besøke er nye Noma. Det blir bra.

Publisert: 03.01.2018 kl. 13:55
Oppdatert: 26.01.2018 kl. 10:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?