Ukens matblogger: «Hele Norge baker»-Helenes saftige gulrotkake i langpanne
Med rømme blir denne gulrotkaken ekstra saftig, og toppet med deilig kremost-glasur smelter den nærmest i munnen.
- Dette er en kake jeg har fått utrolig mye skryt for, sier ukens matblogger Helene Rui Skoje til Godt.no.
- Jeg baker den gjerne til hverdags, eller når jeg skal bort til noen og trenger en kake som er rask å bake og enkel å frakte. Og så er den pen å se på, vi spiser jo med øynene også, sier hun.
- Det som er viktigst er å følge målene nøye. Mål opp alt du skal bruke før du starter. Hvis du ikke har bakt så mye før er rådet mitt å være litt uredd. Gi nye oppskrifter en sjanse, for du vil se at du lykkes oftere enn det går skeis, sier Helene.
- Jeg blogger om baking fordi det er min største hobby. Gjennom bakingen får jeg utløp for kreativiteten i meg og det er beroligende. Jeg oppdaterer bloggen med nye oppskrifter fordi jeg vil inspirere andre til å bake. Jeg elsker å høre når andre lykkes med mine oppskrifter, forteller hun.
Les bloggen til Helene og følg henne på Facebook, Instagram også.
Ingredienser til en stor langpanne eller to små.
- 400 g gulrøtter
- 5 egg
- 600 g sukker
- 1 vaniljestang
- 3,5 dl soyaolje
- 360 g mel
- 1 ss bakepulver
- 0,5 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 1 ts salt
- 200 g rømme
Slik gjør du
Du trenger 1 - 1,5 time på å bake og steke, pluss litt tid til gulrotkaken blir avkjølt.
Rasp gulrøttene på et rivjern.
Rør sammen egg, sukker, soyaolje og frøene fra en vaniljestang. Ha i revet gulrot og rør godt sammen.
Bland mel, bakepulver, kardemomme, kanel og salt i en bolle. Sikt melblandingen inn i gulrotblandingen litt etter litt. Rør det hele godt sammen med en ballongvisp. Rør til slutt inn rømmen.
Ha bakepapir i formen og hell i røren. Stek på 180 grader over- og undervarme i 30 - 40 min. Stikk en kakepinne eller tannpirker i kaken, den er ferdig når deigen ikke følger med på pinnen når du trekker den ut.
Avkjøl kaken før du har på krem.
Kremost-glasur
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g Philadelphia naturell
- 300 g melis
- 1 dl kremfløte
- 1 vaniljestang, frøene
Pisk smøret luftig og hvitt. Ha i philadelphia og miks sammen med smøret. Tilsett melis og fløte vekselvis litt og litt til du får en jevn krem. Tilsett vaniljefrø og bland inn. Sett kremen kaldt 15-30 min dersom den blir litt løs.
Kremen kan med fordel sprøytes på kaken med en sprøytepose og sprøytetipp. Jeg har brukt en Wilton 1M tipp for å lage roser av frostingen.
TIPS: Snu gulrotkaken med bunnen opp før du legger på kremen, undersiden har en jevn og fin overflate i motsetning til oversiden.
Publisert: 20.03.2014 kl. 08:14
Oppdatert: 20.03.2014 kl. 18:18
Lag deg en gratis konto