Ukens matblogger: «Hele Norge baker»-Helenes saftige gulrotkake i langpanne

20. mars 2014Aktuelt
SMAKFULL: Med rømme blir Helenes gulrotkake ekstra saftig. Foto: Helene Rui Skoje
SMAKFULL: Med rømme blir Helenes gulrotkake ekstra saftig. Foto: Helene Rui Skoje

Med rømme blir denne gulrotkaken ekstra saftig, og toppet med deilig kremost-glasur smelter den nærmest i munnen.

Helene Rui Skoje (26)Er flyvertinne, sykepleier og deltaker i «Hele Norge baker».Bor i Sandvika.Favorittråvaren er sjokolade.Når jeg lager mat så liker jeg å være alene på kjøkkenet og få lov til å gå inn i min egen lille bakeboble.Blogger påkakepiken.com som skal være en inspirerende og ærlig blogg hvor ingenting holdes tilbake i oppskriftene. Alle kort skal på bordet slik at du kan lykkes med bakingen.Foto: Privat
Helene Rui Skoje (26)Er flyvertinne, sykepleier og deltaker i «Hele Norge baker».Bor i Sandvika.Favorittråvaren er sjokolade.Når jeg lager mat så liker jeg å være alene på kjøkkenet og få lov til å gå inn i min egen lille bakeboble.Blogger påkakepiken.com som skal være en inspirerende og ærlig blogg hvor ingenting holdes tilbake i oppskriftene. Alle kort skal på bordet slik at du kan lykkes med bakingen.Foto: Privat

- Dette er en kake jeg har fått utrolig mye skryt for, sier ukens matblogger Helene Rui Skoje til Godt.no.

- Jeg baker den gjerne til hverdags, eller når jeg skal bort til noen og trenger en kake som er rask å bake og enkel å frakte. Og så er den pen å se på, vi spiser jo med øynene også, sier hun.

- Det som er viktigst er å følge målene nøye. Mål opp alt du skal bruke før du starter. Hvis du ikke har bakt så mye før er rådet mitt å være litt uredd. Gi nye oppskrifter en sjanse, for du vil se at du lykkes oftere enn det går skeis, sier Helene.

- Jeg blogger om baking fordi det er min største hobby. Gjennom bakingen får jeg utløp for kreativiteten i meg og det er beroligende. Jeg oppdaterer bloggen med nye oppskrifter fordi jeg vil inspirere andre til å bake. Jeg elsker å høre når andre lykkes med mine oppskrifter, forteller hun.

Les bloggen til Helene og følg henne på Facebook, Instagram også.

Ingredienser til en stor langpanne eller to små.

  • 400 g gulrøtter
  • 5 egg
  • 600 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3,5 dl soyaolje
  • 360 g mel
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 200 g rømme

Slik gjør du

Du trenger 1 - 1,5 time på å bake og steke, pluss litt tid til gulrotkaken blir avkjølt.

Rasp gulrøttene på et rivjern.

Rør sammen egg, sukker, soyaolje og frøene fra en vaniljestang. Ha i revet gulrot og rør godt sammen.

Bland mel, bakepulver, kardemomme, kanel og salt i en bolle. Sikt melblandingen inn i gulrotblandingen litt etter litt. Rør det hele godt sammen med en ballongvisp. Rør til slutt inn rømmen.

Ha bakepapir i formen og hell i røren. Stek på 180 grader over- og undervarme i 30 - 40 min. Stikk en kakepinne eller tannpirker i kaken, den er ferdig når deigen ikke følger med på pinnen når du trekker den ut.

Avkjøl kaken før du har på krem.

Kremost-glasur

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g Philadelphia naturell
  • 300 g melis
  • 1 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang, frøene

Pisk smøret luftig og hvitt. Ha i philadelphia og miks sammen med smøret. Tilsett melis og fløte vekselvis litt og litt til du får en jevn krem. Tilsett vaniljefrø og bland inn. Sett kremen kaldt 15-30 min dersom den blir litt løs.

Kremen kan med fordel sprøytes på kaken med en sprøytepose og sprøytetipp. Jeg har brukt en Wilton 1M tipp for å lage roser av frostingen.

TIPS: Snu gulrotkaken med bunnen opp før du legger på kremen, undersiden har en jevn og fin overflate i motsetning til oversiden.

Publisert: 20.03.2014 kl. 08:14
Oppdatert: 20.03.2014 kl. 18:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?