Søndagsmiddager å briljere med

13. november 2012Aktuelt
Server andebrystet med pastinakkpuré og rosenkålsalat med bacon.
Server andebrystet med pastinakkpuré og rosenkålsalat med bacon.
Foto: Foto: Erik Jørgensen

Her får du fire oppskrifter på søndagsmiddager som krever – og smaker – litt ekstra.

Det skal være litt ekstra stas med middag på søndag. Det er gjerne den dagen i uken du har ekstra tid å bruke på kjøkkenet, og kanskje har du også invitert til besøk. Her har vi samlet tips til fire forskjellige søndagsmiddager, som krever litt ekstra innsats - men som til gjengjeld vil imponere både deg og gjestene ved bordet.

Andebryst er litt luksusmat i seg selv, og serverer du det med rosenkålsalat, pastinakkpuré og sherryshy kommer det virkelig til sin rett. Selv om mange av oss spiser torsk til hverdags, kan det lett gjøres festmat ut av torskefileten også, bak den i ovnen med oliven og hvitløk og server med konfiterte poteter og olivensky.

En gryte som skal stå og godgjøre seg i et par timer, er ypperlig søndagsmiddag. Lag den ferdig og bruk koketiden til en tur ut. Denne gryten kommer fra Normandie og er smaksatt med god eplemost og Calvados, server den gjerne med hjemmelaget potetmos. Vilt er det også allerede litt luksus over, og særlig hjortefilet; prøv en oppskrift på saftig og smakfull krydderstekt hjortefilet som servers med kongeøsterssopp og rotfruktpuré.

God søndagsmiddag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52
Oppdatert: 20.01.2017 kl. 10:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?