Danskene lanserer ny øl-is

LAV ALKOHOLPROSENT: Øl-isen skal ha en smak av gran og furu, og har en alkoholprosent under én. Foto: Thisted Bryghus/Facebook
LAV ALKOHOLPROSENT: Øl-isen skal ha en smak av gran og furu, og har en alkoholprosent under én. Foto: Thisted Bryghus/Facebook

Det har kommet mange spesielle iskremer på markedet den siste tiden. En dansk isprodusent slår seg nå sammen med et bryggeri og lanserer en is laget av øl.

Det er Premier IS og Thisted Bryghus som står bak samarbeidet. Med den nye isen hevder de å ha utviklet en «gedigen nyhet».

Øl-isen blir lansert i forbindelse med Ølfestivalen i København, som holdes fra torsdag til lørdag denne uken. Selve isen kommer ikke før til høsten, men det skal deles ut smaksprøver under festivalen.

– Vi jobber med forskjellige lokale selskaper for å utvikle nye produkter, så denne øl-isen er laget av kun lokale råvarer i Thy, sier Christian Kjeldsen i Thisted Bryghus til Godt.

Han kan fortelle at øl-iskremen vil bestå av omlag 20 prosent øl, og fløte fra lokale kuer. Den vil ha en alkoholprosent på under 1%.

– Det vil altså ikke være aldersgrense for å spise isen, sier Kjeldsen.

I en pressemelding lokkes det også med at isen både inneholder en øl med ingredienser fra en nasjonalpark, samt ekstrakt fra friske skudd av gran og furu.

– Det gir en frisk og aromatisk smak, som vi har fått overført til den nye isen, sier bryggerimester Antoni Aagaard Madsen i pressemeldingen.

Øl-isen til danskene er ikke den eneste «elleville» iskremen på markedet. For bare et par uker siden fikk gelato-forretningen Gelati stor oppmerksomhet da de lanserte en is med smak av Heinz ketchup.

«Folk freaker ut av denne ketchup-iskremen,» skrev matnettstedet Delish da.

Grunnen var at den verdenskjente artisten Ed Sheeran, som har en ketchuflaske tatovert på armen, skulle spille to konserter i Dublin. Gelati holder til i Irland, og som seg hør og bør ville de derfor ønske han velkommen med en ketchup-is.

I februar ble det også kjent at Kinder skulle produsere tre varianter Kinder-is. Nyheten ble tatt imot med stor entusiasme av Kinder-fans på Internett, skrev P4 da.

Her til lands har vi verken ketchup- eller øl-is, men vi har kunnet oppleve kullsvart is. I april lanserte nemlig 7/Eleven en yoghurtis med kull og kokos for en begrenset tidsperiode.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVA I SVARTE?: Yoghurtisen var helt svart, og smakte av kokos. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
HVA I SVARTE?: Yoghurtisen var helt svart, og smakte av kokos. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Dessertkokk Vibeke Thomassen likte smaken, og omtalte den som frisk og god. Men fargen, derimot, var hun ingen stor fan av.

– Jeg synes det er unødvendig med den svarte fargen. Kullet tilfører ikke noe smak i det hele tatt. Det eneste som skjer er at du blir helt svart i munnen, noe som ser veldig udelikat ut. Og hvis du søler en dråpe på hendene, er du omtrent nødt til å vaske deg etterpå siden fargen er så sterk. Sånn sett går det bare negativt ut over kunden at isen er svart, sa dessertkokken til Godt.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?