Lise Finckenhagens iskalde gleder: Is og granité

5. juli 2019Aktuelt
ISKALDE FRISTELSER: Isen smaker aller best når du har laget den selv. Prøv noen av oppskriftene i denne saken – det er ikke så avansert! Foto: Krister Sørbø/VG
ISKALDE FRISTELSER: Isen smaker aller best når du har laget den selv. Prøv noen av oppskriftene i denne saken – det er ikke så avansert! Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø (foto)

Is-spising er en herlig sommeraktivitet, og sommerens kaldeste delikatesser kan du lage selv – skreddersydd etter egne preferanser.

Selv om frysedisken bugner av utallige smaker og varianter, er isen på sitt aller beste når den er helt fersk og nylaget. Lag gjerne til mange og spis den med det samme, for «nykjørt» is skal ikke spares, den skal bare nytes før den smelter.

Det er heller ikke sånn at man er helt avhengig av en iskremmaskin for å lage god is, men har du muligheten og er en is-elsker – ja, så anbefales det på det varmeste.

Granité derimot, er en type saftis som fryses ned i en vid beholder, og skrapes opp med en gaffel rett før servering. Dagens utgave er en voksenversjon som jeg tipper vil slå ganske godt an på sommerfesten, nemlig Mojito-granité. Etter samme prinsipper kan du selvsagt lage alkoholfrie alternativer også, gjerne smaksatt med fruktsaft som for eksempel lime, sitron, rips, rabarbra eller pasjonsfrukt. Isende godt og lekkert!

Publisert: 05.07.2019 kl. 13:40


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?