Pavlova er den perfekte sommerkaken

SOMMER-PAVLOVA: Imponer gjestene med en herlig pavlova i sommer.
SOMMER-PAVLOVA: Imponer gjestene med en herlig pavlova i sommer.
Tjodunn Dyrnes

Luftig som en drøm, knasende sprø og med sommerens bær på toppen. Pavlova er en garantert suksess til sommerfesten. Her er seks deilige sommerpavlovaer.

Knasende marengsbunn, silkemykt kremfyll og friske bær og frukter. Det er ingen tvil omat denne blandingen av dessert og kake blir festens høydepunkt. Pavlova er rett og slett en sexy sommerkake!

Å lage pavlova i langpanne er smart når du skal lage til mange. Heldigvis er det ikke særlig vanskelig heller selv om det ser imponerende ut.

Pynter du med sesongens herlige, norske jordbær blir kaken umulig å motstå. Denne knasende, sprø versjonen er fylt med silkemyk vaniljekrem og toppet med bær. Noen friske mynteblader både ser og smaker perfekt til.

Porsjonspavlova er en måte å gjøre pavlovakaken om til en dessert som serveres på tallerken til hver i sær. Med sesongens bringebær er de som små kunstverk i skålen. De trenger slett ikke være helt like for å se fantastiske ut. Ha på masse, deilige bær og server gjerne en krem eller vaniljekrem ved siden av.

Er du mer sjokoladefysen kan denne pavlovaen være noe for deg. Pære Belle Hélène er i utgangspunktet en dessert, som har inspirert vår flinke bakeblogger Kristine Ihlstad fra Det søte liv. Hun forteller:

– Min Pavlova Belle Hélène er inspirert av den nydelige, franske pæredesserten Poire Belle Hélène, som består av søtkokte pærer, vaniljeis, krem og varm sjokoladesaus.

Nydelig!

Eller hva sier du til en herlige porsjonsmarengs med salt karamell og sjokolade?

De ser vanvittig lekre ut og smaker minst like godt. Du kan servere dem som de er eller du kan stæsje dem opp med litt ekstra krem, hakkede nøtter eller sjokoladebiter så blir de til en skikkelig pavlova. Her er det bare fantasien som setter grenser...

De vet hvordan de skal forføre oss, italienerne. Det samme gjør Godts egen Lise Finckenhagen. Sjekk denne lekre marengskaken med mascarponekrem og bær - det er umulig ikke å få vann i munnen av den.

Ved å bruke mascarpone sammen med med fløten til krem, får du en litt kraftigere og smakfull krem enn når man bare bruker kremfløte. Synes du det blir litt voldsomt er et bare å bytte ostekremen med vanlig krem eller vaniljekrem, om du liker det bedre. Alt er lov når det gjelder pavlova og bare fantasien setter grenser.

Til slutt, men ikke minst, en rullet marengskake med godsaker både inni og utenpå. Stjernen i dette pavlovashowet er Lise Finckenhagens favorittbær - bringebæret. Bringebærene spiller en hovedrolle i denne deilige versjonen av en pavlova. Kaken er en marengsrull som i tillegg til bringebærene også er fylt med sitronkrem. Sitron og bringebær er fine kontrastsmaker til den søte, sprø marengsen. Vi får herlige retro-vibber av Lises rullekake.

VIDEO: Se hvordan Fridtjof Nilsen lager herlige minipavlovaer med sjokolade:

Slik lager du minipavlova med sjokolade

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?