Rett i salaten med tre friske vårsalater
Når det kommer til salater er variasjonsmulighetene rett og slett utallige.
Selv liker jeg å toppe salater med oster som gorgonzola, parmesan og mozzarella. Jeg elsker nøtter, som ristede pinjekjerner og karamelliserte valnøtter, og tilsetter gjerne frukt som bidrar med både sødme og friskhet.
Tror også jeg har en aldri så liten «fetisj» på alt som er finhakket og finsnittet. Tenk bare hvor stor forskjell det er på finsnittet løk og en diger løkbit. Variér og harmoner farger, konsistens, – og ikke
minst smaker. Her er det bare å prøve seg frem og fylle på med det man liker best selv.
Og så var det dressingen da. Tenk balanse når du blander din dressing. Som utgangspunkt kan du følge den gamle regelen: 1 del eddik (eventuelt sitron- eller limesaft) til 3 deler olje, men ikke vær redd for å prøve noe nytt. Salt og kvernet pepper er alltid viktige ingredienser.
Justér gjerne smaken på salaten etter at dressingen er tilsatt. Litt salt og noen dråper sitronsaft kan utgjøre store forskjeller. Passe mengde dressing er selvsagt også avgjørende for salatopplevelsen, og vent med å blande inn dressingen til rett før servering, da bevares salatens sprøhet bedre.
Miks og triks etter egne preferanser og nyt vårdagene med mange gode smaker i samme bolle.
Og til slutt finner du oppskriften på lun kyllingsalat med vanilje, tomat og kjørvel her.
LISE FINCKENHAGEN
Publisert: 26.04.2013 kl. 11:19
Lag deg en gratis konto