Fristende sommerfrokoster vi vil spise i varmen

SOMMER PÅ FROKOSTBORDET: Ja, vi elsker freshe sommerfrokoster både i bolle og på pinne. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
SOMMER PÅ FROKOSTBORDET: Ja, vi elsker freshe sommerfrokoster både i bolle og på pinne. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
Tjodunn Dyrnes

Når temperaturen stiger er det deilig med lettvinte og kalde frokoster som smaker av sommer. Her er syv fristende forslag.

Vi vil ha skjønne sommerfrokoster og vi vil ha dem nå! Å spise varm frokost frister nemlig mindre på en herlig sommermorgen enn på en hutrende vinterdag. De bør være sunne, gode og vi vil bruke minst mulig tid på tilberedningen. Umulig, sier du? Slett ikke, sier vi!

Disse deilige ispinnene lager du enkelt selv kvelden før, putter dem i fryseboksen og voila! Neste morgen kan du spise is til frokost med den beste samvittighet. Perfekt for både store og små.

Bytt ut den varme havregrøten med en sommerlig og herlig kjølig variant. Det er lett å bli begeistret for kjøleskapsgrøt eller «over night oats». Den er enkel å lage, kan varieres i det uendelige, gjøres klar kvelden før du skal spise den og smaker som en kald dessert. Grøten er også perfekt å ta med på tur, på stranden, i båten eller på piknik i parken – den er jo allerede klar i glasset.

Og - du faktisk ikke vente en hel natt før du kan kose deg med godsakene. I Godt-redaksjonen har vi ofte laget kjøleskapsgrøt om morgenen og servert den en time eller to etterpå. Det går faktisk helt fint. Men, den blir ekstra god om du har tid til å vente over natten.

Lite sier sommer som en deilig smoothie og det passer da også perfekt til sommerfrokosten. Bruk frosne eller ferske bær eller frukt. Hvis du bruker ferske bær kan det være lurt å ha i isbiter for å få den perfekte smoothien. Bruk det du har tilgjengelig og putt gjerne urter i smoothien også. Mynte er en urt som passer godt til de fleste smoothies.

Og får du smoothierester, kan du fryse dem ned som smoothie-ispinner dere kan kose dere med senere!

Mange kule kafeer kan friste med lekre og fargerike smoothiebowls, men har du forsøkt å lage smoothie-bowl hjemme? Det er ikke vanskelig, bare en litt annerledes måte å servere frokosten på. Lag en litt tykk smoothie som base, ha på frukt, bær og kanskje litt granola på toppen og du er klar til å nyte en fresh frokost i solen!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?