Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Malin Ekstrøm

8. mai 2019Aktuelt
RENE INGREDIENSER: Ekstrøm lever helst plantebasert og deler sine matfavoritter i denne utgaven av spalten «Det beste jeg vet». Foto: Petter Staveland
RENE INGREDIENSER: Ekstrøm lever helst plantebasert og deler sine matfavoritter i denne utgaven av spalten «Det beste jeg vet». Foto: Petter Staveland
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Livsstilsblogger og influencer Malin Ekstrøm har alltid økologiske grønnsaker i kjøleskapet, og holder seg langt unna ferdigmat.

FAKTA
Alder: 30 år
Fra: Sandnes
Jobb: Livsstilsblogger, yogalærer, makeupartist og bachelor i ernæring. Har i tillegg sitt eget program på matkanalen.
FAKTA Alder: 30 år Fra: Sandnes Jobb: Livsstilsblogger, yogalærer, makeupartist og bachelor i ernæring. Har i tillegg sitt eget program på matkanalen.
Foto: Foto: Petter Staveland

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere.

Tidligere har vi intervjuet blant annet P3-profil Christine Dancke og restauranteier Jan Vardøen. Denne gangen har vi snakket med livsstilsblogger og influencer Malin Ekstrøm, som i tillegg har sitt eget program på Matkanalen og en bachelor i ernæring.

Hva er din favorittfrokost?

– Jeg må nesten dele i to her. Ukedag-favoritten min er smoothie bowl med toppings, som mandelsmør og supermat - bee pollen, kakao nibs, kokosflak. Helgefavoritten er sunne pannekaker med chiajordbærsyltetøy, mandelsmør, mango og ristede kokosflak.

Hva med favorittmiddag?

–Blir aldri lei en stor «nourishing bowl». Som inneholder blandet økologisk salat, grønnkål, ovnsstekt søtpotet og gresskar, avokado, squash nudler, granateple, nøtter og en digg dressing.

Og dessert?

–Alt som inneholder sjokolade!

Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Jeg er veldig glad i alt av sjokolade, heldigvis også den sunne varianten med over 70% kakao. Sunn snacks jeg alltid går til er grønnsaker og hummus, chiapudding, guacamole på frøknekkebrød, hjemmelagde proteinbarer, nøtter og mandelsmør.

Hva er det aller beste du kan få servert?

– En deilig stor fargerik salat, med masse spennende innhold. Eller perfekt tilberedte grønnsaker.

Hva foretrekker du å servere selv?

– Plantebasert curry med kikerter eller linser, gjerne med blomkålris istedenfor vanlig hvit ris ved siden.

Hva er favoritt-ingrediensen din?

–Avokado.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

–Sommer, uten tvil. Grønnsakene, blomstene, solen, det å kunne spasere rundt i lette sommerklær.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Jeg har alltid økologiske grønnsaker i kjøleskapet mitt. Det er veldig grønt der. Avokado, noen på benken og noen i kjøleskapet, brokkoli, salatblandinger, squash og kokos- og havremelk.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– To ting: Blenderen min! Jeg bruker den til smoothies, hummus, pureer, supper og matcha latte. Og kniven min.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

–Mango- og eplekuttere.

Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg hører på rolig musikk når jeg lager mat. Jeg tester oppskrifter, styler maten og tar matbilder samtidig og da er jeg i sonen. Det kan være alt fra klassisk (Una Mattina), til Tame Impala, Børns, Emilie Nicholas.

Hva var det beste du visste da du var liten?

– Jeg har verdens beste mamma som laget alt mat fra bunnen av når jeg vokste opp. I hverdagen var det stor glede når pannekaker ble servert. Jeg toppet de med sukker, blåbærsyltetøy og bacon. For en kombinasjon. I helgene var det taco, så klart.

Hvor vil du helst reise?

– Siden jeg har bodd i LA, trekkes jeg ofte dit. Det er veldig lett å leve plantebasert der. Samtidig som jeg har funnet mine favoritt-turområder og yoga studio. Neste sted som jeg ikke har vært, må bli Bali! Har hørt maten der er superfresh og rett i min gate.

Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Hva spiser jeg ikke! Jeg er veldig glad i mat, og heldigvis så er maten hjemme veldig sunn, og jeg trives også best med å spise sånn mat. Sunne pannekaker, grønnsakswok, curry og hjemmelaget sjokolade. Er ofte i frysen og tar ut fryst økologisk mango, min nye favoritt - tiner de litt, smaker så godt og søtt. Prøv!

Hvor går du helst ut og spiser?

–Steder som har fokus på gode råvarer er favoritter. Sesong, kortreist og har gode verdier. Da inneholder maten også mest næring. I Sandnes der jeg kommer fra har vi Mondo, og i Oslo Maaemo. Jeg liker også godt steder som kan ta hensyn til mitt plantebaserte syn med et smil, og tilbereder fantastiske grønnsaker.

Hva spiser du aldri?

– Ferdigmat.

Publisert: 08.05.2019 kl. 08:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?