Smaksprøven: Vi testet Haaland-kebaben
«Gi oss det Haaland spiste», var bestillingen. «Den beste kebaben jeg har smakt», var dommen.
Etter at Norges største fotballkjendiser besøkte en kebabrestaurant på Tåsen, er det mange som har gjort det samme.
– Haaland gjør oss til kjendiser, sier eieren Jaskiret Singh Bal, som kan fortelle at trykket har vært heftig etter han fikk besøk av fotballspilleren.
Natt til onsdag besøkte nemlig Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Stefan Strandberg og Sander Berge Tåsen Cafébar.
Haaland har tidligere snakket om hvor mye han liker kebab, og at det er hans favorittmat.
– Favorittmaten min er ting vi ikke kan spise så ofte. Jeg elsker kebab og kebabpizza. Jeg absolutt elsker det, sa han til Gary Neville i et intervju med Sky Sports.
Men hvorfor alt dette oppstyret rundt kebaben på Tåsen? Hvorfor dro fotballspillerne på den kanskje minst sentrale kebabsjappen i Oslo by? Og er maten virkelig verdt det?
Det måtte vi teste.
Vil du prøve vår mest populære kebaboppskrift? Da kan vi anbefale denne:
Dermed er vi to journalister fra Godt og VG som tar turen onsdag formiddag. På vei til Tåsen sier taxisjåføren:
«Skal dere til Tåsen Cafébar? De har Oslos BESTE kebab».
Forventningene våre er altså skyhøye.
Utenfor kafeen møter vi en smilende mann. Jaskiret Singh Bal viser oss inn og spør høflig om hva vi kunne tenke oss.
«Vi skal ha akkurat det samme som Haaland spiste».
Et par ekstremt raske minutter senere kommer maten: Mix pita, med kylling og kebabkjøtt.
Fotballspillerne hadde litt større mager å mette: De bestilte nemlig hver sin «Jumbo», altså den største porsjonen, mens vi nøyer oss med en god medium.
Se reaksjonsvideo nederst i artikkelen.
Ved første øyekast er kebaben ekstremt innbydende.
Kjøttet ser saftig og godt krydret ut, med en god porsjon klassiske grønnsaker: løk, mais, agurk og salat.
Brødet er litt grovere enn man er vant til – man både ser og smaker kornet. Det ser faktisk overraskende sunt ut. Og vi liker det. Det viser seg nemlig at brødet er laget helt fra bunnen.
Vi starter forsiktig med hver vår kyllingbit.
Wow.
– Dette var utrolig godt! sier Maren.
Vi tar en større bit med en god dose saus.
– Jeg tror faktisk dette er den beste kebaben jeg har smakt! mener Helene.
Sausen er litt syrligere enn en vanlig kebabsaus, men på en positiv måte. Vi har alle vært borti tung, fettete kebabsaus som vi fortsatt kjenner tyngden i magen av etter en lang natt på byen etterfulgt av nattmat. Denne varianten blir mye friskere.
Vi skjønner godt hvorfor Haaland og de andre fotballspillerne ville hit.
Dette er virkelig en god miks av smaker.
Både Maren og Helene bestilte en medium sterk kebab, og chilismaken er perfekt: den kiler og pipler akkurat passe på tungen. Ikke for mye, ikke for lite.
– Vi lager kebabkjøttet helt selv, sier Singh Bal stolt.
Helene mener likevel det kunne vært mer grønnsaker – én skive med agurk blir litt for lite. Og kanskje det kunne vært godt med syltet tyrkisk paprika?
Brått kommer det en guttegjeng inn dørene. Har de også fått med seg Haaland-kebab-gate?
– Hæ, har Haaland vært her? spør tenåringsguttene som forteller at de har besøkt restauranten allerede 15 ganger.
Det viser seg at guttene heller har vært inspirert av Tiktoker og podkaster Oskar Westerlin.
– Han testet alle kebabene i Oslo og mener denne var best, sier de.
Helt på ekte er dette en av de beste kebabene vi har smakt. Kjøttet er av det bedre: Ekstremt saftig og smakfullt – og sausen er helt sinnssyk.
Helene spørs seg selv: «Hvorfor i all verden har jeg aldri vært her før?»
Ikke minst smaker det hjemmelaget – ikke som fastfooden man finner i frysedisken på Rema 1000, ikke som Max-cheeseburgeren alle står en time i kø for klokken 03.00 om natten, og ikke som de overprisede rullekebabene du får på skitne gatekjøkken.
Tåsen Cafébar tilbyr rett og slett en ekstremt god kebab. Vi skulle ønske den fantes nærmere Oslo sentrum.
Prisen ligger på 129 kroner – og 20 kroner ekstra for «Jumbo». Litt stiv pris, men verdt det.
Her har de virkelig noe ekstra i smaken, og vi hadde hundre prosent valgt denne kebaben over andre i byen, hver dag i uka (eller i hvert fall hver natt etter en lang kveld på dansegulvet).
Vi testet Haaland-kebaben
Ble du inspirert av all kebabpraten? Prøv noen av våre oppskrifter!
Oskar Westerlin er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.