Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Tingene som hjelper deg å holde orden på kjøkkenet

ORDNING OG REDA: Gjennomsiktige oppbevaringsbokser med drenering gir både oversikt og kan forlenge holdbarhet på frukt og grønt.
ORDNING OG REDA: Gjennomsiktige oppbevaringsbokser med drenering gir både oversikt og kan forlenge holdbarhet på frukt og grønt.
Foto: Produsenten
Natalie Ngo Granum

Lei av å kaste utgått mat eller lete bakerst i skapet for å finne det du leter etter? Det kan du slippe med disse tipsene.

Få ting gir oss i Godt-redaksjonen mer zen-følelse som et ryddig kjøkken. Selv om kjøkkenet ikke akkurat rydder seg selv, kan absolutt god organisering hjelpe deg langt på vei.

For om alt har en egen plass og system i skap og skuffer vil du få full kontroll underveis i matlagingen, og ikke minst, vil ryddingen gå unna i en fei.

Derfor har vi samlet noen enkle grep og tips som kan hjelpe deg et steg nærmere et organisert kjøkken.

Så var det der med hvor mye pasta eller mel har vi egentlig? Med gjennomsiktige oppbevaringsbokser får du både god oversikt over hva og hvor mye, samtidig som boksene gjør det ofte enklere å stable i skapet.

Har du norgesglass liggende som ikke er i bruk, er disse midt i blinken for å oppbevare tørrvarer som skal holdes lufttett.

Disse stilrene boksene med tettsittende lokk kommer i et sett med fire bokser: To kvadratiske og to høye. Boksene er laget for å stables oppå hverandre og utnytte plassen i skapet.

Glasskrukkene kommer i ulike størrelser og høyder som gir rom for lagring av alt fra spagetti til chiafrø.

Denne vakuumbeholderen er spesielt egnet for kaffebønner ved at den forhindrer at luft, lukt og fukt sniker seg inn.

Et tips som ofte går igjen for å spare penger på mat, er å bruke opp det man har i kjøleskapet først. Tanken er god, men så mister en plutselig oversikt i kjøleskapet fordi alt bare flyter i hverandre.

Ulike bokser sortert etter holdbarhet og type råvarer kan gjøre det enklere å bruke nettopp det man har i kjølen. Et tips er å sette maten med kortest utløpsdato ytterst, slik at du kan jobbe deg innover i kjøleskapet. Merk boksene med lapper, så ser du fort hva som er hva. Her kan du bruke fryseteip og tusj eller lapper fra merkemaskin om du har det.

Riktig oppbevaring av for eksempel frukt og grønt kan dessuten forlenge levetiden og dermed unngå matsvinn. Vinn-vinn!

Nå blir det slutt på leting langt bak i kjøleskapet etter syltetøyglasset eller tacosausen. Snurrebrettet tar litt plass i kjøleskapet, men til gjengjeld gjør det det lettvint å finne frem til det du trenger.

En fin glasskuppel der du kan oppbevare oster eller smør, samtidig som det bare er å ta den ut fra kjøleskapet og sette rett på frokostbordet til servering.

Skyll grønnsaker og la det renne av i disse oppbevaringsboksene med innebygde dørslag.

Samle ulike skinker og annet pålegg i én og samme boks for en rask oversikt over hva du har når du skal smøre matpakken.

Multifunksjonelle kjøkkenredskaper og boller som kan stables oppi hverandre gjør at du ikke trenger å bruke opp mer plass i skap og skuffer enn du må.

Disse bollene med lokk kan brukes til baking og matlaging, men også oppbevaring av mat.

Aldri mer skjærebrett som flyter hit og dit og ramler ut av skapene med dette praktiske settet.

Når du står og lager mat vil du finne akkurat den stekespaden og de krydderboksene så fort som mulig. Stikkordet er nok en gang; system i kjøkkensakene.

En fin krukke både pynter opp kjøkkenbenken og er et samlested for de mest brukte kjøkkenredskapene. Her kan du bruke vaser eller krukker du allerede har stående, eller hold øynene åpne for unike funn på loppemarked.

Det er ulike preferanser på oppbevaring av kniver, fra knivblokk til vegghengt. Men skal du ha dem i skuffen, er knivblokk tingen. Da tar du vare på knivene samtidig som de har hver sin trygge plass.

Ha visp, stekespade, sleiv og så videre lett tilgjengelig i en krukke rett ved komfyren.

Om du ikke har en vegghengt krydderhylle, men vil ha oversikt over krydderboksene i skapet, gir denne trappetrinnshyllen bedre synlighet. Den kan også brukes til for eksempel hermetikkbokser.

Vil du lese mer om god mat og bli inspirert til å prøve nye oppskrifter? Det nyeste Godt-magasinet er i salg i dagligvarebutikker nå - eller i vår nettbutikk (fri frakt!)

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?