Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Vivild Falk Berg

25. juni 2021Aktuelt
SUKSESSERIE: Dette er Vivild Falk Berg i rollen som Hanna Middelthon i TV-serien Pørni. Nå er de akkurat ferdig med å spille inn andre sesong.
SUKSESSERIE: Dette er Vivild Falk Berg i rollen som Hanna Middelthon i TV-serien Pørni. Nå er de akkurat ferdig med å spille inn andre sesong.
Marius Bjellebø
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

Skuespiller Vivild Falk Berg tar heller oppvasken enn å lage mat. Men å spise, det elsker hun.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi snakket med blant annet Camp kulinaris-vinner Fetisha Williams, skuespiller og komiker Emilie Skolmen og konditor-søstrene Åsta og Solveig Tufto. Denne gangen har vi pratet med skuespiller Vivild Falk Berg, som spiller datteren til Henriette Steenstrup i suksesserien «Pørni».

Hjemme hos Vivild Falk Berg er det samboeren som står mest på kjøkkenet, for det å lage mat er ikke noe hun liker å gjøre.

– Jeg er veldig glad i mat, men jeg er ikke så glad i å lage den. Så vi har et kompromiss ved at han lager mat og jeg rydder opp.

– Hva er det beste samboeren/kjæresten kan servere deg?

– Han er veldig god til å lage mat og eksperimentere litt. Han har fått til en veldig god trøffelpasta et par ganger, så den slår aldri feil. Jeg er veldig glad i trøffel - det er superdigg.

– Hva er din favorittfrokost?

– Ideelt sett, hvis jeg har tid til en god frokost, så vil jeg ha en ciabatta. Jeg synes det er diggere enn en vanlig bagett, sier hun, og fortsetter:

– Med speilegg oppå, som er stekt litt på begge sider, så når du stikker gaffelen nedi så renner eggeplommen. Så har jeg masse smør til. Det er digg. Så legger jeg noen salatblader ved siden av og da ser det litt sunt ut også.

– Og din favorittmiddag?

– Det må være spagetti og kjøttsaus, rett og slett. Mamma lagde en veldig god spagetti og kjøttsaus da jeg var liten, og den oppskriften har jeg fått av henne nå. Veldig ironisk at jeg nevner mamma som «kokken», fordi pappa er egentlig den jeg har vokst opp med som kokken på kjøkkenet. Han er nesten sånn gourmetkokk, og kan bruke mange timer på kjøkkenet for å få frem de riktige smakene og sånt.

- Hva er det beste pappaen din lager, da?

– Det er vanskelig. Jeg føler at han aldri har servert meg et vanlig måltid. Han er veldig opptatt av å lese seg opp på oppskrifter på nett og i kokebøker, og teste ut nye kombinasjoner. En gang lagde han kjøttkaker med cashewnøtter inni og det var helt vilt digg. Å være hjemme hos pappa på middag er litt som å være på restaurant. Du får Crème Brûlée og full pakke.

– Har du en favorittdessert?

– Jeg har en tendens til å spise så mye middag at jeg ikke orker dessert … men det spørs jo litt på hva jeg har spist til middag, været og sånt. På sommeren synes jeg er det er godt med is, kanskje litt bær… På vinteren er det godt med sjokoladefondant.

– Hva er favorittkaken din?

– Mammas krydderkake… haha. Jeg er ikke så veldig kake-person. Hvis jeg blir tilbudt et kakestykke, så holder jeg meg gjerne til det ene stykket, mens med krydderkaken til mamma så kan jeg nesten spise hele. Haha.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Jeg spiser egentlig ikke så mye godteri heller. Jeg er ikke en potetgull-person. Potetgull og kake er ikke mine favoritter ... Men jeg er glad i superchips da - den salte. Den er lett og god. Hvis jeg spiser godteri så spiser jeg surt godteri eller lakris, men jeg kan ikke huske sist jeg kjøpte meg godteri, sier hun og utdyper:

– Hvis det er godteri i rommet så avstår jeg ikke fra godteri, men hvis jeg skal kose meg så kjøper jeg ikke en pose med godteri liksom.

– Hva foretrekker du når du skal kose deg litt ekstra?

– Rødvin… et glass rødvin og kanskje superchips. Eller så er jeg glad i ost og kjeks. Hvis jeg skal kose meg ekstra så kjøper jeg gjerne inn det. Jeg har masse syltetøy - seks ulike har jeg i kjøleskapet nå. Det synes jeg er digg og satser heller på det enn godteri.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Aller aller beste jeg vet er nok pinnekjøtt. Det synes jeg er SÅ digg, og det kan godt hende at det er fordi jeg spiser det sånn én gang i året. Det bare så godt med det salte kjøttet, kålrabi og poteter. Det er det ingenting som slår.

– Er du en som elsker å lage mat, eller vil du helst slippe?

– Jeg vil helst slippe, men hvis jeg først prøver, så går det jo bra. Jeg får liksom ikke den samme gleden av å lage mat, som mange andre får. Jeg får den gleden når jeg spiser den.

– Hva foretrekker du å lage selv?

– Det jeg synes er gøyest å lage er en god pizza fra bunnen av. At jeg lager min egen type pizza, på en måte. At jeg finner på noe som «ingen» andre har laget før.

– Som hva da?

– Det er ikke så spesielt som jeg later til at det er altså, haha... Men i forgårs lagde jeg en kyllingpizza med trøffelsalt, trøffelolje og sinnssykt mye sopp og ruccola. Det blir litt som å tømme kjøleskapet samtidig, men den ble veldig god.

– Har du en favorittsesong?

– Sommer. Men jeg er veldig glad i våren også, fordi det er en oppbygning til sommeren. Man bare ser at omgivelsene endrer seg. Jeg blir veldig glad når man ser at vinteren forsvinner og det begynner å blomstre.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Tunfisk. Det er egentlig fordi jeg har en syk avhengighet av hermetisk tunfisk i olje. Jeg spiser i gjennomsnitt en til to bokser hver dag. Hvis jeg ikke har det i kjøleskapet, så føler jeg at vi ikke har mat. Jeg føler at jeg kan bruke det til alt. Samboeren min er også like avhengig av det, så da er det veldig naturlig at vi alltid har det i kjøleskapet.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Mikrobølgeovn, hvis jeg kan kalle det et redskap... haha. Jeg hater å kaste mat. Jeg ble oppdratt til å spise opp det jeg har på tallerken. Så nå spiser jeg opp hvert minste riskorn til asjetten er skrapet og tom... Dette gjør at jeg av og til spiser meg litt overmett, men jeg mener bestemt at det man forsyner seg med, bør man drikke eller spise opp, sier Berg, og utdyper:

– Jeg er nok veldig opptatt av matmanerer... Det å behandle maten og kokken med respekt, og det er viktig å kunne når man sjelden er kokk selv.

– I tillegg får man jo fort matrester når man lager middag, så da spiser jeg det dagen etter istedenfor å kaste og da kommer mikroen godt med. Jeg spiser for eksempel ikke kald pizza hvis jeg kan spise varm, og hvis kaffen er kald varmer jeg den også i mikroen.

– Men det å varme kaffen i mikroen. Er ikke det en litt «gamlis» ting å gjøre?

– Haha... kanskje det, jeg vet ikke... Jeg liker kaffen min svart med en liten dråpe melk. Hvis melken gjør at den blir lunken, så må jeg jo varme den opp. Pappa gjorde dette i oppveksten, så jeg har nok tatt dette fra han, sier hun og legger til:

– Jeg trenger nesten ikke å glemme den i to minutter en gang før jeg synes at den er kald… og jeg vil heller brenne tunga på varm kaffe enn å drikke den litt kald.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg har blitt en podcast-jente, og det har gått hardt ut over musikklyttingen min, for man må jo prioritere. Akkurat nå hører jeg på alle Harry Potter-bøkene på lydbok, så jeg skal begynne på den siste i dag. Det tar veldig lang tid å høre på de - den ene boken tar 30 timer å høre på, så jeg regnet meg frem til at jeg til sammen har hørt på Harry Potter i en uke, sier hun og legger til:

– Jeg liker også å høre på Krimpodden og Harm og Hegseth.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det var pannekaker. Så utviklet det seg til spagetti og kjøttsaus, og den sitter jo fortsatt veldig dypt under huden. Jeg kunne grine meg til å få en av de to tingene i en hel uke, for å få det til middag. Vi måtte bli enige om en dag vi kunne ha det, for da hadde jeg noe å glede meg til...

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Tunfisk. Dessverre. Det er stusselig, jeg hører det selv. Men en rista brødskive med tunfisk, salt, pepper og sitron, er godt nok for meg.

– Hvor foretrekker du å spise? Hjemme eller på restaurant?

– Det er alltid digg å spise ute, men det er jo dyrt, så det er jo begrenset hvor ofte man kan gjøre det. Jeg vil heller gå ut og spise en gang i måneden og spise et drit digg måltid, enn å spise halvgod mat på en halvgod restaurant flere ganger i måneden… så jeg spiser nok mest hjemme.

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Jeg liker å variere. Jeg bor på Kampen, og her har de en restaurant som heter Kampen bistro. De har sinnssykt god mat, så planen er å dra dit igjen snart. Den er nesten rett utenfor døra mi i tillegg.

- Hva er dine favoritt take away-steder?

– Jeg er veldig glad i å kjøpe juice på Joe and the juice. Da har jeg en fast drikk jeg alltid går for, og det er fiber active. Den inneholder avocado, eple og noe annet godt som jeg ikke husker akkurat nå. Hvis jeg først finner en juice jeg liker, så går jeg alltid for den, for da vet jeg at jeg får noe jeg liker. Har ikke turt å prøve noe annet etter at jeg fant denne og likte den.

– Hva spiser du aldri?

– Jeg unngår koriander, hvis jeg kan. Det foretrekker jeg ikke på maten.

– Syntes du det smaker såpe?

– Nei, det er det... Jeg syntes ikke det smaker såpe, jeg bare syntes at det ikke er godt eller noe man skal ha på maten.

Publisert: 25.06.2021 kl. 15:45
Oppdatert: 16.07.2021 kl. 11:32


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?