Nydelige påskekaker
Tid for påskekos, og hva er vel mer kos enn kake? Disse tolv kakene har både nydelige påskefarger og friske smaker.
Vi har spurt et par mat-profiler om å dele sine oppskrifter, og gått på jakt i Godt-arkivet etter kakene som kan gjøre påsken både finere og bedre.
Sitrussmaker og sitrusfarger må man ha til påske, og ikke bare i form av appelsin i solveggen, men også i kakeform. Norske Malin Gimle Labråten (31) jobber som kokk på en svensk kafé i Paris. Hun blander gjerne norske og franske smaker, og formidler kreativt det hun kokkelerer på Instagram.
Ofte er det kaker, og ofte er de gule. Her deler hun tre av sine mest påskete kaker:
Også kokebokforfatter og matblogger Sofia Wood er glad i sitrus, og hun har omtalt sin nye, saftige kakekreasjon for årets påskekake.
Den består av sitron og olivenolje, og her er oppskriften:
Beklager mye sitron her nå, men sitron i kake er bare sykt godt, og åpenbart perfekt i fargen til påske.
Videre i fruktens verden er jo mangoen fin og gul/oransje, og sådan påskete. Både frisk og søt, og en fryd å bruke i påskens kaker.
Er du på en litt søtere og mer avansert bølge kan vi friste med Lise Finckenhagens sjokoladekake dekorert med sjokoladeegg:
Har du forresten testet Oreo-kake med knuste Freia-påskeegg på?
Kanskje du ikke orker å kokkelere så mye i helligdagene på hyttekjøkkenet om du er så heldig å tilbringe påsken der? Da kan noen Kvikk Lunsj-scones med appelsin eller en enkel kake med gulrot og appelsin være årets variant av påskekaken.
Lyst på mer inspirasjon til påske? Her finner du våre beste oppskrifter til påske.
Publisert: 26.03.2021 kl. 12:47
Oppdatert: 07.04.2022 kl. 11:10
Lag deg en gratis konto