Til hovedinnhold

Slik er toppkokkenes favorittpizza

20. august 2021Aktuelt
Renee Fagerhøi.
Renee Fagerhøi.
Ole Martin Wold

Vi elsker pizza og har alle våre favorittoppinger. Her avslører norske toppkokker hva de fortrekker på sin pizza akkurat nå.

Renee Fagerhøi som i sommer har smilt til oss alle både fra TV-skjermen og fra bussen, driver til daglig Bula Neobistro i Trondheim.

Hun sier til Godt at hun elsker pizza.

– Det er virkelig «go to»-kosemat! Jeg har som alltid ulike favoritt-toppinger til ulike pizza-styles. Til italiensk pizza som jeg steker på pizzastein hjemme, er favoritten: spinat, fersk sopp, oliven, mozzarella og parmesan.

Hun røper også en annen favoritt:

– Dette er skikkelig guilty pleasure, men jeg har vokst opp på dette og digger det. Mannen min hater det, så dette koser jeg meg med når jeg er hjemme alene: Deep pan tunfiskpizza med sorte oliven, chili og cheddarost.
– Også må jeg jo si at gorgonzola og n'duja heller aldri er feil, sier Fagerhøi.

Hva er din favoritt? Kjør debatt i kommentarfeltet i bunnen av saken!

ELSK ELLR HAT: Ananas på pizza er alltid en kjerne til debatt. Flere av Norges toppkokker har det faktisk på sin favorittpizza.
ELSK ELLR HAT: Ananas på pizza er alltid en kjerne til debatt. Flere av Norges toppkokker har det faktisk på sin favorittpizza.
Shutterstock

Under en åpen spørrerunde på restaurant Maaemos Instagram-konto her om dagen var det nok flere enn oss som ble smått overrasket da toppkokken Esben Holmboe Bang fikk spørsmål om hva som er hans favoritt pizzatopping:

– Jeg kommer nok til å få litt hat for dette, men jeg elsker faktisk pepperoni og ananas, svarte Holmboe Bang.

Fra den islandske presidentens overraskende utbrudd mot ananas på pizza i 2017 - som han ble tvunget til å utdype - til Pappa Gris sitt ikoniske; «Jeg synes ananaspizza burde forbys med lov.» Ananas på pizza har jo vært et kontroversielt tema i en årrekke.

Christian André Pettersen.
Christian André Pettersen.
Laurent Cipriani / TT NYHETSBYRÅN

Elsk eller hat

Uansett, Holmboe Bang er faktisk ikke alene i kokkekretser om å gi tommelen opp til ananas.

Christian Andre Pettersen, som nå er midt i oppkjøring til det uoffisielle verdensmesteskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, sier:

– Vet ananas er litt hate or love it, men fuck it. Er det digg, så er det digg.

Han forteller at han for tiden har to pizza-favoritter som alltid går igjen:

– Pizza med tomatsaus, mozzarella, picant salami eller nduja, selvsagt ananas og Cowboy Candy (jalapenos fra Hoff), forklarer Pettersen.

Ved siden av har han da en crème fraîche-saus kjørt opp med hvitløk og grønne smaker.

– Jeg liker kombinasjonen med det pikante, søte og salte i pizzaen, sier han.

Den andre varianten han varierer med er en pizza med hvit saus, mortadella, burrata, pistasj og trøffel («olje går bra»).

– Jeg synes det er en digg og annerledes kombinasjon.

Nicolai Ellitsgaard.
Nicolai Ellitsgaard.
Lise Skogstad

Liker det enkelt

Kjøkkensjefen på Michelin-restauranten Under, danske Nicolai Ellitsgaard, forteller at hans favorittmiddag akkurat nå er italiensk hjemmelaget pizza.

– Det tar ti timer å lage deigen. Og så har vi fått oss en sånn pizzaovn. Den er på gass, selv om jeg helst ville hatt en vedfyrt. Men gass funker bra det også.

– Hva er favoritt-toppingen da?

– Jeg liker så lite som mulig egentlig, god tomatsaus, fersk basilikum, mozzarella og parmesan. Nesten som en margerita. Det er viktig med noe ordentlig god ost.

– Hva syns du om ananas på pizza da?

– Det er jo godt det. Men italienere mener jo ikke det er lovlig, der blir man vel landsforræder om man tar ananas på pizzaen. Som barn tok jeg det alltid av, og har vel ikke spist det siden. Men det er ikke noen grunn til det, egentlig. Det er jo søtt og godt.

Vår egen Lise Finckehagen sier at hennes favoritt-toppingen varierer både med humør og sesong.

– Men nå er jeg veldig glad i salsiccia (rå) og granateplekjerner. Gjerne på en hvit pizza, sier hun.

Denne pizzavarianten fra Lise er toppet med blåmuggost, granateple og salsiccia.
Denne pizzavarianten fra Lise er toppet med blåmuggost, granateple og salsiccia.

Publisert: 20.08.2021 kl. 12:09
Oppdatert: 25.10.2021 kl. 12:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?