Google-søk: Disse oppskriftene søkte vi mest på i 2021

8. desember 2021Aktuelt

Hvert år avslører Google hvilke matoppskrifter vi nordmenn har søkt etter. Vi tror ikke du kan gjette hva som topper listen for 2021.

Googlesøk trumfer ofte det å lete i kokebøker etter oppskrifter når vi skal lage mat. Det er lettvint, vi finner akkurat det vi lurer på og fordi vi har telefonen lett tilgjengelig.

Hvert år avslører Google hvilke matretter vi nordmenn har søkt mest på, og oftest er det mange klassikere på listen.

La oss først ta en kort titt på fjorårets topp 10-liste for Norge:

Mange godsaker her, men her kommer den splitter nye søkelisten og vi begynner på nederst.

10. Plommesyltetøy

Det var en god plommehøst i år og kanskje er det årsaken til at ekstra mange søkt etter plommesyltetøy i 2021. I tillegg spiller det selvfølgelig inn at hjemmelaget plommesyltetøy er kjempegodt på nybakt brød eller med yoghurt og müsli, og heller ikke så komplisert å lage. Var du en av dem som googlet plommesyltetøy har du kanskje fortsatt et glass eller to du kan kose deg med.

9. Kveite

Kveite er en kongefisk! Eller for å sitere vår egen ekspertkokk Lise Finckenhagen: «Er det duket for fest – er kveita verdt å satse på!» Kan være verdt å sjekke ut kveiteoppskrifter til en middag i julen eller kanskje til selveste nyttårsaften?

8. Nachos

Det er vanskelig å takke nei til nachos med digg topping og masser av ost. Nachos er en nykommer på listen i år, så kanskje det betyr at flere vurderer å bytte ut fredagstacoen med nachos fremover?

7. Lammelår

Finnes nesten ikke noe bedre enn å lage helstekt lammelår når det er i sesong. Rosa og saftig etter god tid i ovnen... Nam. Også dette er en nykommer på listen i år. Kanskje noe av årsaken kan være at vi har hatt mer tid hjemme og bedre tid til å kose oss på kjøkkenet?

6. Kanelsnurrer

Heller ikke kanelsnurrer nådde opp på listen i fjor, men det er kanskje ikke noen overraskelse at denne folkefavoritten dukket opp igjen på listen i år. Kanskje har du også forsøkt deg på de «trendy» kanelknutene, som i og for seg er en variasjon over samme tema, men altså med et noe mer knyttet utseende. Ta en titt på kokke-Lises herlige oppskrift.

5. Gresskar

Du kan sikkert gjette når på året vi søkte mest på gresskar-oppskrifter? Ja, helt riktig, i oktoberdagene før Halloween. Vi håper det betyr at flere får øynene opp for alt det gode man kan lage av gresskar og at vi blir flinkere til å benytte oss av innmaten i halloweenlyktene våre.

En av våre gode oppskrifter er denne amerikanske klassikeren.

4. Ostekake

Det er ingen overraskelse at vi nordmenn elsker ostekake. Enten du går for den klassiske typen med gelélokk eller den amerikanske bakte versjonen, finnes det mange herlige versjoner å teste ut.

Hva med å prøve denne julete versjonen?

3. Lasagne

En liten fanfare for denne evigpopulære italieneren som har krøpet opp på nederste pallplass fra fjorårets 6.plass. Vi digger lasagne både den klassiske med kjøttdeig, men også vegetarversjonen. Hjemmelaget lasagne tar kanskje litt tid å lage, men det er bare så verdt det!

2. Focaccia

Nok en italiener på pallen. I år har vi søkt mye på dette italienske brødet og vi har søkt jevnt og trutt hele året. Aller mest søkte vi i 17.mai-uken, så da var det kanskje focaccia på koldtbord og 17.maifrokoster rundt om i det ganske land.

Aller mest gira på foccaccia har folk fra det nye storfylket Vestland vært og da særlig de som hører hjemme i tidligere Sogn og Fjordane.

1. Skrei

På førsteplass kommer altså skreien. Og ja, vi elsker skrei, men at den skulle danke ut både ostekaker, lasagne og kanelsnurrer var en overraskelse her i Godt-redaksjonen. At det er flest som søker etter skrei i februar er derimot ikke så overraskende. Men at flest søker i Vestfold og Akershus, er kanskje mer overraskende?

Gøy er det i alle fall at skreien, denne flotte råvaren, stikker av med gullet!

Mye deilig mat på googlelistene der altså. Men hva ble mest søkt etter her på Godt.no i 2021?

Her er vår egen toppliste.

Publisert: 08.12.2021 kl. 12:04
Oppdatert: 17.01.2022 kl. 10:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?