Ukens matblogger: Minipavlova med sitronkrem, jordbær og krokan

17. april 2014Aktuelt
NYDELIG: Lag først marengsrosene, fyll dem med jordbær og dekk over med sitronkrem. Pynt til slutt med krokanstrø og mer jordbær. Foto: Elin Larsen
NYDELIG: Lag først marengsrosene, fyll dem med jordbær og dekk over med sitronkrem. Pynt til slutt med krokanstrø og mer jordbær. Foto: Elin Larsen

Sprøtt, søtt og fantastisk godt! Imponer gjestene dine med en lekker minipavlova fylt med deilig sitronkrem og jordbær. Topp den nydelige desserten med hjemmelaget krokanstrø. 

Ukens matblogger Elin Larsen (41)Er mindfulness instruktør, foredragsholder og matskribent.Bor i Trondheim.Favorittråvaren er løk.Favorittredskapen er kokkekniv.Når jeg lager mat så liker jeg ferske råvarer.Blogger påwww.elinlarsen.net som er for matglade.Foto: Stian Larsen
Ukens matblogger Elin Larsen (41)Er mindfulness instruktør, foredragsholder og matskribent.Bor i Trondheim.Favorittråvaren er løk.Favorittredskapen er kokkekniv.Når jeg lager mat så liker jeg ferske råvarer.Blogger påwww.elinlarsen.net som er for matglade.Foto: Stian Larsen

- Den crunchy konsistensen fra minipavlova sammen med søte jordbær og syrlig sitronkrem med krokanstrøsssel er rett og slett en uslåelig smakskombinasjon sier Elin Larsen til Godt.no.

- Alt i alt tar minipavlova et par timer å lage, men du trenger helst to dager. Du skal lage curd som må avkjøles, og minipavlova som bør hvile minst en time eller natten over. Og så skal du lage krokan. Det tar tid, men både jobben og ventetiden er verdt det, sier Elin.

- Det viktige med marengs er at den ikke blir ordentlig hvis du får eggeplomme eller fett i røren. Derfor må du vaske bollen ekstra godt med litt eddik for å få bort alle fettstoffer. Og så må du piske marengsen lenge. Sitronkremen må du varme opp forsiktig og røre godt så du ikke får eggerøre, og den må være helt kald når du skal piske den inn i kremen, understreker hun.

Les bloggen til Elin her, og følg henne på Facebook, Instagram, Pinterest og Twitter også. Se også Elins oppskrift på «Norges beste 17. mai-kake».

10 minipavlovaer

 • 3 eggehviter
 • 150 gram sukker
 • 1/2 ts maizena
 • 1/2 ts klar 7% eddik

Forvarm ovn på 140 grader.

Lag marengs ved å piske tempererte eggehviter i en bolle rengjort med noen dråper eddik og vasket godt. Verken eggeplomme eller fett må komme i marengsen. Tilsett sukker litt etter litt når du ser marengsen begynner å stivne. Pisk omtrent i 7 minutter til marengsen er stiv, kritthvit, blank og fin. Pisk tilslutt inn maizenna og eddik.

Sprøyt marengsroser i cupcake-størrelse på et bakepapir med en Wilton 1B tipp. Start med å fylle bunnen med marengs, deretter lag en rose rundt, med hul bunn slik at du kan fylle den med jordbær. Stek på 130-140 grader i 1 time.

Etter endt steketid lar du marengsen stå i ovn minimum en time med lukket ovnsdør. Aller helst natten over.

Sitronkrem

 • 3 eggeplommer
 • 130- 150 gram sukker
 • sitronsaft fra 1/2-1 sitron
 • skall fra 1/2 sitron, ikke riv det hvite i skallet for det gir bitter smak
 • litt salt
 • 25 g usaltet smør, terninger
 • 3 dl kremfløte

Forbered vannbad ved å fylle vann i en kjele og kok opp. Tilsett alle ingrediensene unntatt kremfløte i en bolle og visp godt. Sett bollen over kjelen og rør hele tiden mens det koker på svak varme i omtrent 7 minutter til sitronlaken tykner. Avkjøl, og rør av og til.

Pisk kremfløte stiv med litt sukker. Pisk inn halvparten av sitronlaken og smak til. Pisk eventuelt inn mer sitronlake hvis du vil ha sterkere sitronsmak. Fyll pavlova kakebunnen med skivede jordbær. Pynt ved å sprøyte sitronkrem i roseform på hver pavlova.

Krokanstrø

 • 200 gram mandler
 • 250 gram sukker
 • 1,5 dl vann

Stek mandlene i forvarmet ovn på 160 grader i 15 minutter. Varm vann og sukker, og rør sukker til det er oppløst. Skru varmen opp til 250 grader og la sukkervannet stå til det begynner å få en fin gyllen brun farge. Dette tar gjerne noen minutter. Hell så sukkervannet over de stekte mandlene. Avkjøl.

Knekk blandingen opp, og legg den i en mikser med s-blad. Kjør kjapt i omtrent 7 sekunder. Strø blandingen over minipavlovaene.

Ferdig, dette smaker digg!

Publisert: 17.04.2014 kl. 08:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?