Til hovedinnhold

Focaccia til 17. mai: Seks fristende oppskrifter til koldtbordet

12. mai 2020Aktuelt
FRISTENDE SAKER: Focaccia kan toppes med så mangt, som for eksempel feta, rosmarin og flaksalt. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
FRISTENDE SAKER: Focaccia kan toppes med så mangt, som for eksempel feta, rosmarin og flaksalt. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories

Fra en helt klassisk variant med salt og rosmarin, til en dekadent focaccia med mozzarella og tomat. Det er aldri feil med focaccia på koldtbordet.

Luftige, saftige og smakfulle. Det er ikke rart at vi elsker focaccia, og at det har blitt en populær rett å ta med seg på koldtbordet på 17. mai. Det finnes mange varianter av det italienske bakverket - noen ser til og med ut som kunstverk - og vi har derfor samlet seks forskjellige i listen under. Så les, bli inspirert, og finn fram melet!

Merk at man bør unngå mat som spises med fingrene på årets 17. mai, ifølge FHI. Så i år må du spise focacciaen med kniv og gaffel. Og du som lager den må selvfølgelig være frisk og ha god håndhygiene.

Focaccia med fetaost

Denne focaccia-varianten er toppet med fetaost, rosmarin og flaksalt ...

Enkel focaccia

...mens denne varianten er helt enkel, og er kun toppet med rosmarin og flaksalt. Perfekt for deg som vil ha det helt klassisk.

Eltefri focaccia

Hvis du ikke er lysten på å elte og kna, kan du prøve Kristine Ilstads eltefrie focaccia. Her rører du sammen ingrediensene kvelden før, lar den stå i romtemperatur over natten, før du steker den neste dag. Supert for deg som vil ha minimalt stress på morgenen.

Focaccia med topping

Hvorfor ikke bruke focacciaen som base for masse deilig topping? Her har Lise Finckenhagen toppet en focaccia med spekeskinke, mozzarella, ruccula og basilikum. Hvis ikke det frister, forstår vi ingenting.

Focaccia med hjemmelaget pesto

Hva med å pytte smaken inni brødet? Her har Kristine Ilstad fylt focacciaen med hjemmelaget pesto og mye parmesan. Nam!

Focaccia med mozzarella og tomat

En vegetarisk variant av den toppede focacciaen litt høyere på listen: Denne er toppet med mozzarella, friske tomater og basilikum.

Skal du bake focaccia til 17. mai? Post bilde av den på Instagram, og merk den med #godtno - så republiserer vi kanskje bildet!

Publisert: 12.05.2020 kl. 14:17


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?