Focaccia til 17. mai: Seks fristende oppskrifter til koldtbordet

FRISTENDE SAKER: Focaccia kan toppes med så mangt, som for eksempel feta, rosmarin og flaksalt. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
FRISTENDE SAKER: Focaccia kan toppes med så mangt, som for eksempel feta, rosmarin og flaksalt. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
Maria Tveiten Helgeby

Fra en helt klassisk variant med salt og rosmarin, til en dekadent focaccia med mozzarella og tomat. Det er aldri feil med focaccia på koldtbordet.

Luftige, saftige og smakfulle. Det er ikke rart at vi elsker focaccia, og at det har blitt en populær rett å ta med seg på koldtbordet på 17. mai. Det finnes mange varianter av det italienske bakverket - noen ser til og med ut som kunstverk - og vi har derfor samlet seks forskjellige i listen under. Så les, bli inspirert, og finn fram melet!

Merk at man bør unngå mat som spises med fingrene på årets 17. mai, ifølge FHI. Så i år må du spise focacciaen med kniv og gaffel. Og du som lager den må selvfølgelig være frisk og ha god håndhygiene.

Denne focaccia-varianten er toppet med fetaost, rosmarin og flaksalt ...

...mens denne varianten er helt enkel, og er kun toppet med rosmarin og flaksalt. Perfekt for deg som vil ha det helt klassisk.

Hvis du ikke er lysten på å elte og kna, kan du prøve Kristine Ilstads eltefrie focaccia. Her rører du sammen ingrediensene kvelden før, lar den stå i romtemperatur over natten, før du steker den neste dag. Supert for deg som vil ha minimalt stress på morgenen.

Hvorfor ikke bruke focacciaen som base for masse deilig topping? Her har Lise Finckenhagen toppet en focaccia med spekeskinke, mozzarella, ruccula og basilikum. Hvis ikke det frister, forstår vi ingenting.

Hva med å pytte smaken inni brødet? Her har Kristine Ilstad fylt focacciaen med hjemmelaget pesto og mye parmesan. Nam!

En vegetarisk variant av den toppede focacciaen litt høyere på listen: Denne er toppet med mozzarella, friske tomater og basilikum.

Skal du bake focaccia til 17. mai? Post bilde av den på Instagram, og merk den med #godtno - så republiserer vi kanskje bildet!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?