Til hovedinnhold

Aldri nok av Paris

Foto: Gidske Stark
Foto: Gidske Stark

Noen kan synes jeg er en kjedelig type som reiser til den samme byen år etter år. Men jeg får aldri nok av Paris.


Paris har små gater, nye restauranter og butikker som må besøkes. Samtidig får jeg ro og kan slappe av når jeg besøker Paris.

Da jeg besøkte byen sist, hadde jeg en perfekt dag. Jeg var tidlig oppe og ruslet opp til Deux Magots – en klassisk fransk kafé på St. Germaine des Près. Her spiser jeg alltid bagett, croissant, syltetøy og smør, og drikker varm sjokolade og friskpresset appelsinjus. Bedre start på dagen finnes ikke.

Etter frokost er det bare å gi seg i vei. Jeg liker best å spasere når jeg er i Paris. Denne gangen går turen til Marais, det jødiske kvarteret i Paris, med mange små gater med flotte spesialbutikker.

Jeg har funnet min favorittbutikk, Cave Bossetti, som er en meget bra vinhandel, med en superentusiastisk eier som jeg etter hvert har fått et godt forhold til og som gir meg de beste anbefalinger.

Etter smaking av vin og nødvendige innkjøp er det tid for mat. I år er lunsjstedet valgt med omhu: Paul Bert i Rue Paul Bert. Dette er noe av det mest typiske du finner i Paris. Man spiser ofte dagens anbefaling der, og da jeg var der, var det sesong for morkler og asparges med gode viner som følge. Tips: start gjerne med et glass champagne.

Det er få ting som er så deilig som å rusle rundt i solen i Paris etter en bedre lunsj. Neste stopp er kjøkkenutstyrsbutikken. I 1986 ble jeg anbefalt denne butikken av en venn i Bergen, og siden da har jeg besøkt den så å si hvert eneste år. Butikken heter Dehillerin, ble startet i 1820, ligger ved Les Halles, og har alt som skal til på kjøkkenet. Her er den store kunsten å begrense seg.

Etter innkjøp av kjøkkenutstyr er det på tide med væske. Da faller ofte valget på en av kafeene ved Bulevard St. Michel med det yrende livet. Kvelden avsluttes med middag på Montparnasse La Rontonde. Denne kvelden får vi sitte ute, og nyter rosévin med deilige retter med lam og vårens grønnsaker.

En kan synes at jeg er en kjedelig type som reiser til den samme byen år etter år. Men jeg får aldri nok av Paris.

Speilegg på toast med kremet sopp

Dette er en fin lunsjrett eller forrett til et parisermåltid.

Dette trenger du:

200 g sopp i skiver

50 g smør

½ finhakket kepaløk

4 egg

4 skiver grov toast

150 g crème fraîche

1 ss frisk estragon

¼ ts salt

2 drag med pepperkvernen

Smelt smøret i en panne, ha i løk og sopp. Stek dette gyllent.

Ha i crème fraîche og kok inn. Smak til med salt og pepper. Tilsett estragon.

Stek speilegget og rist toasten. Legg soppen oppå toasten og ha på speilegget til slutt.

Kyllingbryst med kyllinglever

Foto: Gidske Stark
Foto: Gidske Stark

Dette trenger du:

4 kyllingbryst

160 g bacon, ca. 8 skiver

120 g kyllinglever

Pepper

Ca. 10 kålblader

Gi kålbladene et oppkok i lettsaltet vann til de er myke, avkjøl disse, skjær ut stilken på bladene.

Legg kyllinglever under indrefileten til kyllingen (tungen under som henger fast i fileten).

Ta så to skiver bacon rundt brystet. Pakk kyllingbrystene inn i kålbladene.

Bakes i ovn på 200 g i 25–30 min.

Serveres gjerne med fløtesaus og stekte poteter.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?