Småretter med fisk
Deilige snacks eller godt på tapasbordet.
Selv om kokt torsk med poteter og gulrøtter og grillet laks med agurksalat er deilig fiskemat, så kan fisk være så mye mer.
Her har vi funnet frem seks oppskrifter på fisk som er tilberedt på en litt annerledes måte – sett dem gjerne sammen til et eget fisketapasbord, eller prøv dem en og en, som en ny, spennende snack.
Lag klippfiskkroketter og server dem sammen med susrøt saus eller soyasaus. Friterte torsketunger er en lekkerbisken, som også kan falle i smak hos den yngre garde, server dem gjerne sammen med hjemmelaget aïoli. Røkelaks kan du ha i en ostekrem sammen med pepperrot, sitronsaft og gressløk.
Ved å råmarinere kveite får du sunn, fargerik og smakfull festmat, som smaker godt av Middelhav og sommersol. Fet fisk gjør seg godt til graving, ishavsrøye kan du kryddergrave og servere med avokadosaus. Er du glad i sild, og vil gjøre litt ekstra stas på den, kan du servere den med en liten skje kaviar på toppen.