Sunne retter til barnebursdagen

13. november 2012Aktuelt
Hva med å servere lam i pita med masse gode grønnsaker i barneselskapet? (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Studio Dreyer-Hensley.)
Hva med å servere lam i pita med masse gode grønnsaker i barneselskapet? (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Studio Dreyer-Hensley.)

Lei av pølse og pizza? Disse oppskriftene kan være like populære.

Det er ikke alltid like lett å komme på noen nye, gode idéer til hva man kan servere i barnebursdagen. men hvis dere har kommet over pølsebod og sjokoladekake i langpanne finnes det noen fine, barnevennlige retter som til og med også vil falle godt i smak hos oss voksne.

Server renskåret lammekjøtt i pitabrød med spennende krydder og frisk salat, eller lag snurrer fylt med grillet kylling og gulost, meget barnevennlige og lette å spise uten å søle. Du kan overraske med spyd med fisk og frukt, ikke helt vanlig, men garantert godt blir det med laks og mango, karri og kokos.

Alle barn elsker pasta, lag en vri på den tradisjonelle paste-med-kjøttdeig-favoritten ved å bruke kyllingkjøttdeig og server med varme hvitløksbrød ved siden av. Eller bruk kylling i lasagnen, den kan du lage ferdig dagen før og bare varme opp rett før selskapet begynner. Hamburger er også knallgod bursdagsmat, og barna kan selv bestemme hvilket tilbehør de vil fylle burgeren med

Til dessert kan du servere jungeljuice, en smoothie som er både frisk og søt med masse gode blåbær, skogsbær og banan - eller en eplefryd med sting; deilig, forfriskende smoothie med banan, eple og yoghurt. Fruktsalat er også et godt alternativ som dessert i barnebursdagen, den er frisk, god og sunn og kan gjerne friskes opp med vaniljeis. Eller lag gelé med friske blåbær og vaniljesaus.

God bursdagsfeiring!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?