Bland champagne med dette og få sprudlende festdrinker

BRA START: Visste du at det er kjempegodt å kombinere musserende vin med frukt? Få en perfekt og fruktig start på nasjonaldagen med en frisk bellini. Foto: Marcel Lelienhof/boken «Til å spise opp»
BRA START: Visste du at det er kjempegodt å kombinere musserende vin med frukt? Få en perfekt og fruktig start på nasjonaldagen med en frisk bellini. Foto: Marcel Lelienhof/boken «Til å spise opp»
Maria Tveiten Helgeby

Piff opp 17. mai-festen med en frisk mimosa eller fruktig bellini. Her får du oppskriftene på tre enkle drinker med musserende vin.

På en stor festdag som nasjonaldagen er drikken minst like viktig som maten - og hva passer vel bedre på 17. mai enn noe musserende i glasset?

Champagne er en klassisk musserende vin som kommer fra et område i Frankrike som ligger nordøst for Paris. Provinsen ble tidligere kalt Champagne, derav navnet på den boblende drikken. I 2005 ble det produsert 300 millioner flasker.

Selv om champagne er kjempedeilig å nyte «au naturel», er det minst like godt å kombinere den musserende vinen med andre friske ingredienser. Derfor har vi samlet oppskriftene på to supre og klassiske champagnecocktails, som passer perfekt til feiringen av 17. mai.

Fra frisk mimosa til bringebær-bellini - gjør feiringen hakket bedre med disse friske champagnedrinkene:

Foto: Marte Garmann Johnsen/VG
Foto: Marte Garmann Johnsen/VG

Hvorfor ikke kombinere champagnedrikking med inntak av C-vitaminer? Mimosa er den perfekte frokost- og brunchdrinken, og består av musserende vin og appelsinjuice. Pynt gjerne glasset med et par skiver frisk appelsin og imponer gjestene dine med denne gule og friske cocktailen.

Foto: Gladedager.Blogspot.no/Vaffelhjerte.com
Foto: Gladedager.Blogspot.no/Vaffelhjerte.com

Bellini er en kjempedeilig drink som blant annet består av hvit fersken og musserende vin. Drinken ble oppfunnet på Harry's Bar i Venezia i 1948, og er ansett som en av de beste champagne-drinkene som finnes - til tross for at den opprinnelig lages med Prosecco. Unn deg en frisk og deilig Bellini til champagnefrokosten!

Foto: Marcel Lelienhof/boken «Til å spise opp»
Foto: Marcel Lelienhof/boken «Til å spise opp»

Fikk du lyst på mer Bellini? Dette er en superrask og enkel variant hentet fra kokeboken «Til å spise opp» signert matblogger og programleder Monica Csango. Alt du trenger er litt sprudlevann, sukker og en pose frosne bringebær. La festen begynne!

Foto: Rune Petter Ness
Foto: Rune Petter Ness

Jordbær, sukker og musserende vin er alt du trenger. En supergod og superenkel kombinasjon.

Ta et bilde av din favorittdrink, merk det med #godtno og del det på Instagram. Kanskje vi poster ditt bilde på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?