Blir dette en ny kaffetrend?

13. september 2016Aktuelt
NY VRI: Er du fan av søt kaffe kan en iskaffe med bananmelk kanskje være noe som faller i smak hos deg. Foto: Kyrre Lien/VG / NTB Scanpix
NY VRI: Er du fan av søt kaffe kan en iskaffe med bananmelk kanskje være noe som faller i smak hos deg. Foto: Kyrre Lien/VG / NTB Scanpix
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Skal vi tro sosiale medier kan det se ut som at bananmelk blir en ny favoritt i kaffen denne høsten. 

Flere internasjonale nyhetnettsteder som Eater, Mashable og Refinery29 har skrevet om bananmelk-kaffen som er overalt på Instagram-feeden til kaffeglade mennesker.

Mange kaffe-fans gleder seg til høsten når kaféer som for eksempel kaffegiganten Starbucks får den berømte gresskar-kaffen på menyen. Denne høsten kan det derimot se ut som at den populære Pumpkin Spice-latten må se seg slått av en ny variant med bananmelk.

Trenden med bananmelk i kaffen skal ha startet på et kaffebrenneri i Brooklyn, New York, men bevegde seg fort fra kaféen og inn på kjøkkenet til vanlige mennesker.

Men hva er egentlig denne kaffen med bananmelk? Den blir beskrevet ganske enkelt som en iskaffe som er toppet med en blanding av melk, moden banan og en liten siruptilsetning. Blandingen kan du med andre ord enkelt kjøre i en blender helt til du får en melkete konsistens. Ikke noe hokus-pokus, men er du glad i søt kaffe kan dette være en variant som faller i smak.

Nesten som milkshake

Barista Fumio Tashiro, som driver J+B Design & Café i Brooklyn hvor kaffedrikken først skal ha blitt servert, forteller at den smaker som en lettere milkshake.

Bananmelk-kaffen smaker derimot ikke direkte banan, men bananmelken har en sødme som balanserer surhetsgraden i kaffe som vanlig melk normalt ikke gjør, mener Eater som har smakt på denne nye kaffen.

Kaffedrikken er imidlertid ikke helt ny for alle. Den har vært på menyen til Brooklyn-kafeen i ett år, men det var først for noen måneder siden at kunder begynte å kjøpe den.

– Jeg tror folk syntes at den var for merkelig, fortalte Tashiro til Eater.

Men så begynte noen få å bestille den annerledes kaffevarianten, deretter hev flere seg på og nå er den blitt en «snakkis».

Kaffetrender

Det dukker stadig opp nye kaffetrender; noen blir bedre tatt imot enn andre. Pumpkin Spice Latte er for lengst blitt amerikanerens favorittdrikk på høsten. Kaffegiganten Starbucks som står bak den populære kaffedrikken, lanserte også en latte med ølsmak i 2014.

Andre har tidligere valgt en klatt smør i kaffen som skulle føre til mer energi, skarpere fokus og en lengre metthetsfølelse - noe norske ernæringsfysiologer og baristaer var skeptisk mot.

Også «oatmeal latte», en hybrid av havregrøt og kaffe latte, ble lansert som et forsøk på ny trendfrokost.

Lyst på iskaffe? Få med deg denne enkle oppskriften på Godt-TV!

Publisert: 13.09.2016 kl. 16:33
Oppdatert: 14.09.2016 kl. 14:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?