Tre enkle wokretter: Biffwok, svinekjøtt i sursøt saus og kyllingwok

9. januar 2015Aktuelt
WOK I VEI: Wok kan enkelt varieres etter ønske med kjøtt, fisk eller vegetar.
WOK I VEI: Wok kan enkelt varieres etter ønske med kjøtt, fisk eller vegetar.
Foto: Sara Johannessen/VG

Lyst på noe sunt, raskt og mettende? Enten du foretrekker kjøtt, fisk eller vegetar - wok deg inn i middagen med disse fristende oppskriftene.

Wok er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker og ingrediensene kan du variere så mye du bare vil. Se på disse oppskriftene som et lite utgangspunkt for egne kombinasjoner. Du kan selvsagt også droppe kjøttet og kjøre en ren vegetarwok, eller du kan erstatte kjøtt med fisk eller skalldyr (reker og kamskjell er jo veldig godt da).

Hovedprinsippene bak wokking er rask steking under omrøring over veldig høy varme, og da gjerne over åpen flamme. Jeg har ikke gass på kjøkkenet mitt, men varmer woken til den er rykende varm og det funker fint for meg.

Ikke vær redd, varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Og stek ikke for mye om gangen for da vil temperaturen i pannen synke og så vips er du over på koking. Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken og du er bare noen få minutter unna et deilig måltid.

Klar-ferdig-wok!

Publisert: 09.01.2015 kl. 10:24
Oppdatert: 15.03.2022 kl. 14:28


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?