Tre friske og mettende sommersalater

SALATLYKKE: Det er god mat i en god salat. Prøv en thai-inspirert en med kamskjell og reker - eller en sandwich-inspirert en med kylling og bacon. Foto: Sara Johannessen/VG.
SALATLYKKE: Det er god mat i en god salat. Prøv en thai-inspirert en med kamskjell og reker - eller en sandwich-inspirert en med kylling og bacon. Foto: Sara Johannessen/VG.
Lise Finckenhagen

En god, mettende og struttende salat er helt perfekt når du føler for noe lett – og lekkert.

Varmere, lysere dager inviterer til hyppig salatspising. Og valgmulighetene er mange.

En av mine absolutte favoritter er knasende sprø thaisalat. Med en superfrisk dressing laget med lime, chili og hvitløk. Denne gangen har jeg hatt lune skalldyr i salaten, men kylling eller biff er knallgode alternativer.

Kyllingsalat er alltid populært, det samme er club sandwich. Så hvorfor ikke kombinere de to? I en kylling club salat? En sikker vinner.

Også elsker jeg sprø «råkostsalater». Her er det viktig å ta seg tid til finsnitting, kutting og strimling. Det er nemlig enormt stor forskjell på finskåret og røft hakket. Alt til sin tid. Det er en stund siden kinakål og rapidsalat hersket i salatbollen. Enda godt!, tenker du kanskje. Og det er nesten så jeg blir litt flau når jeg innrømmer at jeg liker kinakål veldig godt. Ikke bare finsnittet på burgeren, men også i salater. Kinakålsalat med syltet ingefær, rå laks og soyadressing er den ærlige utgaven av min lunsj- eller kveldsmat. En lykkesalat. Latterlig enkel og veldig god, og ja - her er det kinakål som gjelder! (Trodde egentlig ikke jeg kom til å fortelle det til noen, men nå vet du det.)

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?