Nudler for enhver smak

NUDLER: Asiatiske smaker er typisk for nudelmiddagene, her i vietnamesisk Phở og laksenudler med peanøtter. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
NUDLER: Asiatiske smaker er typisk for nudelmiddagene, her i vietnamesisk Phở og laksenudler med peanøtter. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Lise Finckenhagen

Har du en pakke nudler på lur er ikke middagen lagt unna. Litt grønnsaker, laks eller en biff – og noen asiatiske smaker - er alt som skal til for en rask, enkel og knallgod nudelmiddag.

På samme måte som med pasta finnes det utallige variasjonsmuligheter, de aller fleste heller gjerne i en asiatisk smaksretning. Mine varianter er intet unntak og i dag kan jeg friste med blant annet en vegetarutgave med masse gode grønnsaker og deilig østerssaus (hvor du enkelt kan tilsette for eksempel kylling hvis du ikke er så vegetarisk av deg likevel). Det er en flott måte og få ryddet litt opp i grønnsaksskuffen på, og kanskje kan du til og med få brukt opp noen rester fra gårsdagens middag.

Prøver du deg på kombinasjonen nudler med laks er det viktig at laksen ikke får for lang tid i ovnen. Fisken skal være supersaftig og er klar i det øyeblikket den flaker seg opp ved et lett trykk. Nudelsuppen er en rask og forenklet versjon av den vietnamesiske nudelsuppen Phở. Utgangspunktet er en god oksekraft som du gjør deilig aromatisk ved å tilsette diverse aromater som stjerneanis, nellik, kanel, chili og ingefær.

Styr unna «instant-nudlene» og oppdag at nudelmiddagen allikevel er klar på et øyeblikk – den blir bare mye bedre.

Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Foto: Eivind Griffith Brænde/VG
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?