Til hovedinnhold

Restemat: Slik bruker du opp restene etter påskemiddagen

SNADDERMAT: Rester trenger ikke å være kjedelig mat - lag linsesuppe med koriander eller kebab på årets påskelamrester. Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Sara Johanessen.
SNADDERMAT: Rester trenger ikke å være kjedelig mat - lag linsesuppe med koriander eller kebab på årets påskelamrester. Foto: Mari Svenningsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Sara Johanessen.

Sitter du igjen med lammekjøtt etter årets påskemiddag? Frykt ikke, stekt lammekjøtt kan du lage suppe på, toppe en sandwich med eller bruke i en gryte.


Vi har en tendens til å ta i litt når vi skal lage selskapsmat. Sånn som påskelam. Vi er litt redd for å ha for lite mat, og ender istedenfor opp med altfor mye rester. Men å sitte igjen med lammekjøtt fra påskemiddagen er slett ikke så dumt, for ferdigstekt lammekjøtt kan brukes til mye god hverdagsmat i uken som kommer.

Vil du prøve noe helt annerledes? Hva med å ha strimlet lammekjøtt i pitabrød med litt fløtestekt sopp og rørte tyttebær? Eller lage taco på lammekjøttet? Istedenfor å bruke kjøttdeig bruker du bare grovhakket rester fra lammesteken.

Gode supper er god hverdagsmat - og suppen blir enda bedre om den kokes med litt godt lammekjøtt fra påskemiddagen sammen med linser og koriander. Du kan også bare bruke lammekjøttet til en sandwich med italiensk caponata. Eller la deg inspirere av Hellas og lage en deilig lammegryte med sitron og kanel.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?