Lise Finckenhagens fire enkle og sommerlige bærdesserter

SMAKEN AV SOMMER: Friske bær etter ønske kan brukes i både i en enkel dessert med sabayonne-saus og en rustikk og nydelig marengskake. Foto: Sara Johannessen
SMAKEN AV SOMMER: Friske bær etter ønske kan brukes i både i en enkel dessert med sabayonne-saus og en rustikk og nydelig marengskake. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Sommerens beste desserter lager du av sommeren beste bær. Så lekkert og godt, så friskt og enkelt!

Fargerike, saftige og søte solmodne bær er den perfekte avslutningen på et sommermåltid. På sitt beste trenger bærene knapt noe følge - og man skal absolutt ikke kimse av den klassiske slageren bær, fløte og sukker.

Likevel tillater jeg meg å gi deg noen smakfulle og enkle forslag, for det er da ingenting i veien for å lage en luftig jordbærmousse, er det vel? Eller hva med å piske opp en hylleblomst-sabayonne? Tykk og varm eggedosis smakt til med trendy hylleblomst, lagt som et gyllent teppe over rødmende bær. Sommerens store smaker i ei litta skål.

En vakker og rustikk marengskake bestående av seig, sprø og myk marengs toppet med mascarponekrem og massevis av bær, vil garantert høste stor applaus når den settes på bordet. Og med noen plater butterdeig i fryseren, vaniljekrem og rørte bringebær, kan du raskt og enkelt trylle frem noen deilige små paier.

Hvilke bær du bruker til hva, er helt opp til deg. Det som er viktig er at du behandler de delikate bærene med kjærlighet. Vask ikke bærene med mindre det er absolutt nødvendig. Og spis dem helst samme dag som de er plukket (eller kjøpt), eller i hvert fall så raskt som mulig. Skal bærene oppbevares bør du ta dem ut av kurven for å unngå at bærene i bunnen blir most eller knust. Bringebær er ekstra utsatt for «trykkskader» i kurven og bør settes én og én på et fat dekket med kjøkkenpapir. La bærene stå i kjøleskapet, men nyt dem romtempererte.

Da gjenstår det bare å sette noen søte moreller på toppen før dessertlykken er et faktum.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?