Søt og salt ostefest: Fire fristende oppskrifter med ost

15. september 2017Aktuelt
CHEESY: La deg falle inn i fristelsen med søte og salte osteretter. Foto: Christian Brun
CHEESY: La deg falle inn i fristelsen med søte og salte osteretter. Foto: Christian Brun
AvLise FinckenhagenogChristian Brun

Blir du fristet av alt som er toppet med rause mengder deilig smeltet ost? Det er du nok ikke alene om!

Studier tyder faktisk på at det er fullt mulig å bli avhengig av ost. Og jeg må ærlig innrømme at jeg har kjent litt på den følelsen fra tid til annen. Lag en tykk og fløyelsmyk cheddarost-dipp med jalapenos, så forstår du nok hva jeg mener. Det kan rett og slett være vanskelig å stoppe. Det at dippen er helt over søtpotetfries og toppet med sprøstekt bacon og finsnittet vårløk, demper ikke akkurat fristelsen. Dippen er forresten nydelig til alle mulige former for potetgull.

Alt som er gratinert er jo også ganske godt spør du meg. Mye blir enda bedre med en fyldig ostesaus. Er du glad i purre kan du teste ut purre rullet i spekeskinke og «badet» i en saus med både blåmuggost og parmesan. Er du ikke en purrefan i utgangspunktet kan det fort være du blir det etter dette. Dessuten er det en glimrende mulighet til å få brukt opp små og store osterester du har liggende i kjøleskapet.

Men toppen av ostelykke er for meg grillet ostesmørbrød. Sprøtt, mykt, fylt med ost og stekt i smør – helt perfekt! Det kan være så enkelt som ost og skinke, eller du kan legge inn litt mer kreativitet hvis ønskelig. Grillet ostesmørbrød med roastbeef, stekt løk og avokado kan være et ganske så magisk lite måltid. Og når du først er i ostehimmelen er det helt naturlig å klinke til med en ostekake. Denne gangen i en tiramisu-inspirert utgave med Baileys. Avhengighetsdannende den også!

Publisert: 15.09.2017 kl. 13:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?