Til hovedinnhold

Slik lager du maten fra Gutta på Tur

«GUTTA»: Vegard Ulvang, Petter Northug, Arne Brimi og Bjørn Dæhlie kokkelerer entrecôte. Oppskriften får du nederst i denne saken. Foto: TV2
«GUTTA»: Vegard Ulvang, Petter Northug, Arne Brimi og Bjørn Dæhlie kokkelerer entrecôte. Oppskriften får du nederst i denne saken. Foto: TV2

Kokk Arne Brimi deler oppskriftene fra søndagens episode.


- Det var som å være på tur med gamle venner. Det føltes som at ingen tid hadde gått, sier kokk Arne Brimi til Godt.

I søndagens episode av Gutta på Tur fikk vi se gjengen på topptur på Galdhøpiggen med skistjerne Petter Northug.

Nå deler kokken oppskriftene på både byggrynsgryten og entrecôtekammen han lager med hele gjengen i søndagens episode. Oppskriftene finner du lenger ned i saken.

Brimi forteller det var en flott opplevelse å være på tur med den kjente langrennsstjernen.

- Det var fenomenalt, og vi ble nye venner. Petter fortalte at denne turen til Galdhøpiggen var hans første topptur. I tillegg var det en magisk værdag, så det var veldig fint å sitte der og spise byggrynsgryte, før vi etter hvert gikk ned for å spise entrecôte, forteller kokken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ FJELLET: Gjengen lagde en byggrynsgryte på Galdhøpiggen. Oppskriften finner du nederst i saken. Foto: TV2
PÅ FJELLET: Gjengen lagde en byggrynsgryte på Galdhøpiggen. Oppskriften finner du nederst i saken. Foto: TV2

Mestre mat

Maten lagde gjengen sammen.

- Jeg har en mistanke om at Northug er nokså rasjonell og tenker enkelt når det kommer til å stelle i stand mat. Som fryktelig mange andre er han nysgjerrig på å lære og mestre nye ting, for for de fleste er det gøy å mestre noe med mat, sier Brimi.

Han fortsetter:

- Bjørn (Dæhlie journ. anm.) og Vegard (Ulvang journ. anm.) har for eksempel vært med på mange måltider, og de liker å lage mat. Som Bjørn sier: «Det er bare å gjøre det», sier Brimi.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKISTJERNE: Petter Northug er med på matlagingen, og lærer å lage entrecôtekam av Arne Brimi. Her med Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie. Foto: TV2
SKISTJERNE: Petter Northug er med på matlagingen, og lærer å lage entrecôtekam av Arne Brimi. Her med Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie. Foto: TV2

Vær beredt

Hvis du vil følge i «guttas» fotspor og lage mat ute i naturen, forteller kokken at det er viktig å være beredt.

- Du kommer til å ha et problem hvis du ikke har forberedt deg ordentlig. Hvis du skal på fjelltur og lage byggrynsgryte må du ta med gryn som er ferdig oppbløtt, for det kan du ikke styre med der oppe. Og del opp råvarer på forhånd, så du slipper å rense løk og greier til fjells, sier Brimi.

Han fortsetter:

- Det er også viktig å tenke enkelt. Ta med deg utstyr og råvarer som fungerer på tur, bruk ting du finner i naturen, og hør eventuelt om du kan låne utstyr på hytter, sier kokken.

Dette er ikke første gang vi har skrevet om TV-programmer. Vi har tidligere skrevet om blant annet Hele Norge Baker, Top Chef-vinneren Reneé Fagerhøi og Masterchef.

Sjekk ut oppskriftene under:

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?