Noma-kokk åpner ny restaurant i Tokyo

STØTTER MEDARBEIDER: Kokk René Redzepi står bak den verdensberømte restauranten Noma i København. Nå åpner hans «høyre hånd» en ny permanent restaurant i Japans hovedstad. Foto: Robin Van Lonkhujisen/AFP
STØTTER MEDARBEIDER: Kokk René Redzepi står bak den verdensberømte restauranten Noma i København. Nå åpner hans «høyre hånd» en ny permanent restaurant i Japans hovedstad. Foto: Robin Van Lonkhujisen/AFP
Natalie Ngo Granum

Etter 10 år på verdenskjente Noma åpner Thomas Frebel en egen restaurant langt unna Skandinavia - og med seg på laget har han René Redzepi. 

Tidligere har Noma-sjef René Redzepi stengt en av verdens mest omtalte restauranter i København for blant annet å drive pop-ups i Japan, Australia, Storbritannia og Mexico - før han åpnet Noma på nytt i vinter til strålende kritikker.

Nå skal 34 år gamle Thomas Frebel fra Tyskland åpne den permanente restauranten INUA i Tokyo. Restauranten lages i samarbeid med René Redzepi, står det i en pressemelding på restaurantens hjemmeside. Den skal også støttes av Kadokawa Corporation, som er et japansk forlag.

Frebel er kjent som Redzepis «høyre hånd», og har vært med på å utvikle menyene på både Noma og de ulike pop-up-ene de siste 10 årene - deriblant en i Japan.

– Da vi forlot [Japan] følte jeg at jeg ikke var ferdig med tiden min der. Jeg er spent over å være tilbake i Tokyo, en av verdens beste matbyer, for å oppnå drømmen min og åpne INUA, sier 34-åringen i pressemeldingen.

Til The Japan Times understreker Frebel at INUA ikke er en internasjonal utvidelse av Noma, men hans egen restaurant. Samtidig sier han at det er mye Noma i han, og noe av han i Noma, etter å ha jobbet på den verdenskjente restauranten såpass lenge.

– Det er viktig å bemerke at Noma ikke åpner en ny restaurant, men René støtter vår tidligere medarbeider i hans drøm om å åpne restaurant i Tokyo, sier PR-ansvarlig på Noma, Arve Podasa Krognes, til Godt.

I pressemeldingen sier René Redzepi at mye av Nomas suksess skyldes Frebels arbeidsetikk.

– Med INUA har Thomas en mulighet til å finne stemmen sin som kokk, og kan sette spor i en av de beste matkulturene på jorden. Dette er mer en fortsettelse av vår delte kreativitet enn et farvel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På den nye Tokyo-restauranten kan gjestene forvente fokus på japansk mat gjennomført i Noma-stil. Med andre ord retter som kanskje ikke er vanlige i det japanske kjøkkenet, skriver Gourmet Traveller. Frebel vil blant annet eksperimentere med maitake-sopp i kombinasjon med miso-kraft og spiselig tang.

Videre forteller kjøkkensjefen til nettstedet at gjestene vil se noe helt annet enn maten som ble servert på den tidligere pop-up-en i Japan.

«Vi har gått videre - det var tre år siden. Hvis noe, så vil det ligne mer på dagens Noma [...]», sier Frebel videre.

På spørsmål om den kontroversielle retten med «levende» reke og maur, som ble kjent under pop-up-en, kommer på menyen, er svaret nei.

Restauranten vil befinne seg på toppetasjen på Fujimi-bygningen i bydelen Chiyoda og vil huse 60 plasser.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?