Dette var prinsesse Dianas favorittretter

27. februar 2014Aktuelt
PRINSESSEFAVORITTER: Diana var glad i både fylt paprika og brødpudding til dessert. Her er Godts huskokker sine varianter av prinsessens favoritter. Foto: Getty Images / Magnar Kirknes / Sara Johannessen / VG
PRINSESSEFAVORITTER: Diana var glad i både fylt paprika og brødpudding til dessert. Her er Godts huskokker sine varianter av prinsessens favoritter. Foto: Getty Images / Magnar Kirknes / Sara Johannessen / VG

Fylt paprika og brødpudding var blant det beste Diana kunne få servert. 

I fire år jobbet Darren McGrady som prinsesse Dianas personlige kokk på Kensington Palace. Her lagde han mat til prinsessen av Wales og sønnene prins William og Harry fem dager i uken.

I et intervju med det amerikanske nettstedet The Huffington Post forteller kokken om Dianas matvaner, samtidig deler han sine egne oppskrifter på hennes favorittretter.

– Hun var helt forferdelig på kjøkkenet, sier McGrady i intervjuet.

Videre avslører kokken hvordan han lagde maten klar og la det i kjøleskapet for de resterende dagene i uken. Disse merket han med post-it-lapper notert med antall minutter rettene skulle varmes i mikrobølgeovnen.

– Det var kun grunnleggende matlaging som gjaldt for prinsessen, forklarer han til nettstedet.

Fra Buckingham til Kensington

Før McGrady begynte å jobbe på Dianas kjøkken etter skilsmissen med prins Charles, hadde han vært kokk for dronning Elizabeth på Buckingham Palace i 11 år.

Til tross for at prinsessen ikke kunne kokkelere satte hun pris på god mat. Diana elsket nemlig da McGrady disket opp hans britiske variant av brødpudding til dessert, skriver The Huffington Post.

Ifølge kokken var prinsessen også opptatt av å være sunn i matveien, og spurte ofte om han kunne lage klassiske koseretter uten fett til henne og vanlig til barna. En av hennes sunnere favoritter var imidlertid fylte paprika og squash.

Ble du inspirert av prinsessens favorittretter – kan du prøve Magnar Kirknes' fylte paprika med kjøttdeig eller Lise Finckenhagens tradisjonelle brødpudding.

Kokkelert for presidenter

I løpet av sin karriere har han ikke bare fått den prestisjefulle oppgaven å lage mat for den britiske kongefamilien, men han har også kokkelert for flere amerikanske presidenter.

I 2007 ga han ut kokeboken «Eating Royally» med over 100 oppskrifter med minner fra tiden som kokk for både prinsesse Diana og dronning Elizabeth.

Etter Dianas død har han viet mye av fritiden til å jobbe med saker som prinsessen brant for da hun fortsatt levde, som tilfluktssteder for mishandlede kvinner og veldedige organisasjoner for barn med kroniske sykdommer og funksjonshemninger.

Publisert: 27.02.2014 kl. 15:32
Oppdatert: 27.02.2014 kl. 16:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?