Her kan du bestille mat på nett

18. mars 2020Aktuelt
MATVARER PÅ DØRA: Om du planlegger litt, trenger du ikke nødvendigvis å gå i butikken. Selv små butikker kan nå tilby hjemlevering. Foto: TT
MATVARER PÅ DØRA: Om du planlegger litt, trenger du ikke nødvendigvis å gå i butikken. Selv små butikker kan nå tilby hjemlevering. Foto: TT

Matbutikker og småleverandører kan nå komme hjem til deg med varene. Her får du oversikten.

De aller fleste matbutikker holder åpent, selv om flere har innført restriksjoner for hvor mange som kan være i de minste matbutikkene for å sørge for at kundene kan opprettholde en avstand til andre på én meter. For å unngå å spre smitte er vi alle likevel oppfordret til å gå i matbutikken så lite som mulig. Kanskje sitter du også i karantene, og ikke har mulighet til å gjøre det uansett? Om du planlegger litt, kan du nå kanskje gjøre handelen på nett, fra lokale leverandører.

Ber om støtte

Flere Reko-ringer melder at de må avlyse leveringer, og Bondens Marked holder stengt over hele landet ut mars. Småskalaprodusentene går en tøff tid i møte. «- Vi er små familiebedrifter med lite eller ingen likviditet. Ofte mye gjeld og mye faste utgifter. Vi ber alle om å handle lokalt, kjøpe norske varer, gjerne fra små bedrifter», skriver Ask gård, som selger økologisk spekemat, på Facebook.

Derfor har mange av de små leverandørere nå kastet seg rundt for å komme med nye løsninger til hvordan de kan nå kundene. Flere jobber med å få på plass nettbutikker, mens andre har satt opp mer spontane løsninger. Her har vi laget en oversikt over butikker og leverandører som enten kan levere mat hjem til deg, eller gir deg et hentepunkt etter bestilling på nett eller telefon.

Denne listen er selvfølgelig ikke fullstendig. Kjenner du til en leverandør som ikke er på listen? Del med oss i kommentarfeltet nederst i saken!

Dagligvare:

Kolonial.no – et bredt utvalg av dagligvarer. Butikken har også ferdigretter. De leverer i Oslo-området, men leveringstiden er for tiden mye lengre er normalt. Forvent opp mot én uke før neste ledige levering.

Meny.no – her får du også et bredt utvalg av dagligvarer. Leverer flere steder i landet. Leveringstiden er for øyeblikket på godt over en uke.

Dyrket.no kaller seg for bondens markedsplass på nett, og leverer et bredt utvalg av varer fra småskalaprodusenter til kunder i Oslo og store deler av Akershus.

Rett hjem – leverer vanligvis til bedrifter og institusjoner i Oslo-området, men skriver på sine nettsider at de nå stiller opp på dugnaden mot smittespredning, og leverer også til private husholdninger. Har foreløpig kapasitet til å levere matvarer neste virkedag, ifølge selskapets nettsider.

Matvareexpressen: leverte dagligvarer til bedrifter, skoler, barnehager, frem til torsdag forrige uke. Når alle kundene forsvant, snudde de seg rundt og leverer nå til privatmarkedet. Leverer i området fra Bergen til Stavanger.

Måkestad Engros har nå åpnet sin nettbutikk for private kunder. Leverer for øyeblikket i Bergen og omegn.

Handla.no, Flekkefjord: Hev seg rundt, og startet forrige uke med utlevering av dagligvarer lokalt i Flekkefjord-området.

Joker og Spar, har dagligvarer i nettbutikk, og leverer i enkelte områder, sjekk nettbutikken for å se om de leverer i nærheten av der du bor.

Coop og Bunnpris-butikker rundt om kring i landet driver også med utlevering av varer på eget initiativ, samt ved hjelp av Røde Kors noen steder. Kontakt din lokale butikk for å forhøre deg.

Delikatesse/Økologisk:

Mølleren Sylvia, Oslo: har varer fra småskala-bønder som har spesialisert seg på økologisk og biodynamisk landbruk. Målet er å ha mest mulig kortreist sesongmat. Butikken er i gang med hjemlevering, og vil torsdag ha på plass en nettbutikk, ifølge butikkens Facebook-sider.

Kolibri, Oslo: har et bredt utvalg av småprodusenter. Butikkens kjøkken lager også en ukemeny med en daglig ferdigrett til å ta med hjem. I disse dager tilbyr butikken også hjemkjøring av varer til kunder i karantene. Mer info finner du på deres Facebook-sider.

Kinsarvik Naturkost en nettbutikk med bredt utvalg av helsekost, men også økologiske dagligvarer. Leverer i store deler av landet.

Ekte vare, Oslo: Økologisk dagligvare med utvalg av frukt og grønt. Vil forøke å levere varer til kunder i nærmiljøet på Sagene i Oslo, samtidig som de jobber med å få på plass en nettbutikk. Mer info på butikkens Facebook-sider.

Reindyrka, Bergen: Butikk med økologiske dagligvarer. Leverer lokalt.

Morgenlevering: Brød, boller, bakst og et lite utvalg av pålegg, kaffe og juice. Alt du trenger til frokosten. Leverer på Østlandet, Bergen, Trondheim og Stavanger. For ordens skyld: VGs eier Schibsted, eier også Morgenlevering.

Rågo, Trondheim: Leverer kasser med lokalproduserte frukt og grønnsaker, samt noen lokale delikatesser.

Fromageri, Oslo: Den tradisjonsrike ostebutikken på Majourstuen sier de strekker seg langt for sine faste kunder i karantene, med et glimt i øyet. Se videoen under.

Kjøtt og fisk:

Metervare: har nettbutikk for pølser og andre kjøttvarer. Kan levere i Oslo og Akershus.

Ask gård: lager økologisk spekemat, har nå åpnet nettbutikk. I skrivende stund opplyses det om fri frakt og superkjapp leveringstid på 2 til 4 dager.

Annis pølsemakeri: slakteren fra Ringebu, som også har gjort stor suksess i Mathallen i Oslo tilbyr i disse corona-tider hjemkjøring i Ringebu og Oslo. Utvalget finner du i nettbutikken.

Matpunkt.no: leverer halalkjøtt og kylling hjem på døra i Oslo, Drammen og Akershus.

Frøya gourmet, har tidligere kun solgt fisk og sjømat til restauranter og lokale kunder, men har nylig utvidet til flere Reko-ringer i Oslo. Jobber nå med å få plass en netthandelløsning med hentested i Oslo. Følg med på Facebook-sidene.

Matkasser:

Adams matkasse – opplever for tiden stor pågang, men lover å fortsatt kunne levere middagskasser over hele landet som planlagt.

Godt levert – leverer også middagsmatkasser tilpasset ulike behov, til hele landet.

Kokkeløren, Oslo – matkasse med lokale råvarer, til tre middager. Blir levert hver uke.

Nettmat, Stavanger – leverer middagskasser, og har også en rekke tilleggsvarer.

Bro og Apotekergata No. 5, Ålesund – restauranter som har stengt daglig drift, men har kastet seg rundt og lager nå matkasser med middager. Må hentes.

Publisert: 18.03.2020 kl. 16:50
Oppdatert: 19.03.2020 kl. 13:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?