Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

12 spiselige julekalendere for enhver smak

4. november 2022Aktuelt
SØTE SMAKER: Konfekt fra både Norge og Danmark er blant julekalenderne vi drømmer om i år.
SØTE SMAKER: Konfekt fra både Norge og Danmark er blant julekalenderne vi drømmer om i år.
Foto: Produsentene

Marshmallows, lakris og popkorn – det er ikke måte på hva julekalenderne fylles med i år.

For mange er nok julekalenderen en koselig del av oppvarmingen mot jul.

Mens vår søsterside MinMote har laget en oversikt over de beste julekalenderne med kosmetikk, er vi på Godt selvfølgelig ekstra begeistret for kalendere med spiselig innhold.

Vi har sett på flere titalls julekalendere på nettet, og plukket ut de kalenderne som vi mener gir det lille ekstra for de av oss som er glad i gode smaker.

Noen av kalenderne er plukket ut grunnet sitt eksklusive design og at de skiller seg ut fra mye annet som man kan finne ute i jungelen av kalendere, andre er plukket ut fordi produsenten som står bak er kjent for god kvalitet på varene sine og er populære produkter blant norske matelskere

Her har vi alt fra popkorn-kalendere og te-kalendere, til kalendere fylt med marshmallows og håndlaget konfekt.

Det elegante shoppingsenteret Magasin du Nord i København står for denne flotte sjokoladekalenderen. Den er laget av tre, og har 24 små skuffer med en sjokolade i hver.

Kalenderen kan brukes på nytt i mange år, og kan selvfølgelig fylles med andre godbiter neste år.

Hvis du er glad i marshmallows – eller rett og slett er litt lei av sjokoladekalendere, kan denne julekalenderen fra The Mallows være noe for deg. Her får du to lekre marshmallows hver dag, som smaker alt fra sitron til kaffe og karamell.

Konditor Sverre Sætre står bak dette flotte juletreet dekorert med små konfektgaver. Hver pakke henges på treet, og inneholder to håndlagde konfektbiter. Spar på treet, så kan du bare kjøpe refillpakken til neste år.

Den klassiske røde og hvite Pascal-kalenderen med sjokoladetrøfler kommer i to varianter: En med – og en uten – pistasj, og så er den i tillegg glutenfri. Kalenderen ser ut som en julebok, og er rimeligere enn kalenderen til Sverre Sætre og Tufto (se lenger ned i saken).

Konditorsøstrene Åsta og Solveig Tufto står bak denne sjarmerende julekalenderen, hvor du får to håndlagde sjokolader hver dag. Sjokoladene er pakket inn i små hus i lekre farger, og kalenderen fungerer sånn sett også som dekorasjon.

I Olivenlundens julekalender får du alt fra deilige og smakfulle smågaver, som smaksatt olivenolje og tapenade, til håndsåpe. Så her er det noe for alle og enhver. Boksen kan brukes igjen til neste år, fylt med dine egne små gaver.

Nei, popkorn behøver ikke bare å være salt. I denne gourmet-popkorn-kalenderen får du masse små poser med deilig smaksatt popkorn hver dag. I tillegg til at den har et morsomt uttrykk, er dette en av de rimeligere kalenderne.

En deilig te-kalender fra Pukka. Her får du en ny tepose hver dag, så du kan kose deg litt ekstra til frokosten. Også denne er av det rimeligere slaget, med pris rett under 200 kroner.

Kaffebrenneriets julekalender er perfekt for deg som virkelig gleder deg til kaffekoppen hver morgen. Merk at kaffen kommer som hele bønner, så du må ha kaffekvern for å få noe ut av denne.

Hva er vel bedre enn å få lakris fra Bülow hver dag? Hver dag kan du åpne en liten pose med en ny og spennende smak fra det danske lakrismerket. En litt annerledes kalender for deg som virkelig elsker lakris.

Summerbird står for lekker konfekt, og her er deres eksklusive og flotte julekalender. Her får du også to biter per skuff, og det er totalt ti forskjellige smaker i kalenderen – blant annet marsipangris, lakristrøffel og en mørk 71 % sjokolade. Hvis du sparer på boksen, kan du kjøpe refill til neste år – eller fylle på med egne favoritter.

Hvis du føler denne blir for dyr, har merket også noen rimeligere varianter.

Palais des Thés har også kommet med en lekker te-kalender, der du får en tepose per dag. Alle posene inneholder hele teblader, så dette er virkelig noe for te-connoiseuren.

Vil du lese mer om julemat, pynt og interiør? Kom i julestemning med VGs store julemagasin, som er i salg i dagligvarebutikker og i vår nettbutikk nå.

Publisert: 04.11.2022 kl. 13:05
Oppdatert: 17.11.2022 kl. 10:57


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?