Fikk jobb på hit-show ved en tilfeldighet: – Helt spinnvilt

18. oktober 2022Aktuelt
PARTNERE: Konditorer på og av skjermen, Sarah Mispagel sammen med skuespiller Lionel Boyce, som spiller Marcus.
PARTNERE: Konditorer på og av skjermen, Sarah Mispagel sammen med skuespiller Lionel Boyce, som spiller Marcus.
Foto: @sarahlustbagel/Instagram

Amerikanske Sarah er matkonsulent på den populære serien «The Bear». Nå har hun åpnet sitt eget bakeri.

Du har kanskje fått med deg at den kritikerroste serien «The Bear» har kommet til Norge. Serien har fått toppkarakterer, og skapt samtale i USA om den beinharde kulturen på en del profesjonelle kjøkken rundt om i verden.

Det har til og med blitt skrevet kommentarer og artikler om at serien er triggende å se på for folk med erfaring fra yrket, nettopp fordi den er så realistisk.

Blant alt kaoset i serien, får man selvfølgelig også se mange fristende bilder av lekker mat og fristende bakverk som lages. Det sistnevnte er det karakteren Marcus som står for foran kamera, men bak kamera er det Sarah Mispagel som gjør jobben.

– Folk har vært så interesserte i bare den lille rollen jeg hadde i det hele. Jeg kan bare se for meg hvor mange mailer og telefoner de som hadde store roller må få!

DONUTS: Fristende både på og av TV-skjermen under innspilling.
DONUTS: Fristende både på og av TV-skjermen under innspilling.
Foto: @sarahlustbagel/Instagram

Mispagel var matkonsulent på «The Bear», og lagde de deilige kakene (og donuts-ene) man får se på skjermen. Skuespiller Lionel Boyce fikk legge siste hånd på verket, som å zeste appelsin over den fristende sjokoladekaken han utvikler over flere episoder.

– Jeg elsket å jobbe på showet. Alle, både skuespillere og crew, som jeg snakket med, var veldig elskverdige, snille og talentfulle. Det føltes som et støttende miljø, og minnet med sånn sett på mye av det jeg elsker med å jobbe på et kjøkken, sier Mispagel til Godt.

En tilfeldighet

Mispagel, som er konditor, har erfaring fra flere kjente Chicago-restauranter, og har jobbet med baking og bakverk siden hun begynte på kokkeskolen i 2006. Jobben på hit-showet fikk hun ved en tilfeldighet.

HOS MARCUS: Slik så det ut bak scenen da de skulle spille inn donut-scenen.
HOS MARCUS: Slik så det ut bak scenen da de skulle spille inn donut-scenen.
Foto: @sarahlustbagel/Instagram

– En venn av meg sende meg en DM på Instagram og sa at partneren hennes jobbet på en ny serie som skulle filmes i Chicago. De lette etter noen som hadde en bakgrunn som matchet min.

Hun fortsetter:

– Det var så vilt å se showet bli så populær! Jeg er veldig jobbfokusert, så når jeg jobbet på serien, brukte jeg energien min på å gjøre min del av det så godt som mulig. Så jeg tenkte egentlig ikke over hvordan det kom til å bli når serien faktisk skulle slippes.

ACTION: Sarah Mispagel var med på innspillingen av «The Bear».
ACTION: Sarah Mispagel var med på innspillingen av «The Bear».
Foto: @sarahlustbagel/Instagram

Selger 400 kakestykker i uken

– Hvordan kom du på bakverkene Marcus skulle lage?

– De ble bestemt av seriens skribenter, men vi hadde samtaler om hvordan ideene deres ville fungere, og hvordan ting ville bli bra på kamera. Jeg setter veldig pris på å jobbe med folk som er så talentfulle, men som likevel vet at den beste måten å lage en bra og autentisk serie på, er å få inn eksperter som kan få kjøkkendetaljene til å føles så ekte som mulig.

– Hvordan har det vært etter at serien ble så populær?

– Det har vært fantastisk! Og serien kunne ikke ha blitt sluppet på et bedre tidspunkt PR-messig for min del, sier Mispagel, som nylig åpnet sitt eget bakeri i Chicago.

Stedet heter Loaf Lounge, og hun driver det med mannen sin, Ben Lustbader. Og der selger de selvfølgelig sjokoladekaken Marcus tryller fram.

– Vi er åpne fem dager i uken, og jeg selger rundt 400 kakestykker i uken, og 12 hele kaker, forteller Mispagel, som foreløpig ikke deler oppskriften.

– Det har vært helt fantastisk å åpne bakeriet. Mannen min er en utrolig dyktig kokk og en fantastisk business-partner. Det har selvfølgelig vært tonnevis av arbeid å komme hit, men det har vært veldig givende. Og jeg føler meg veldig heldig siden alt har gått så «smooth» som det har.

Planene fremover er å drive bakeriet, og å ta seg en ferie med mannen. I tillegg til at hun håper hun får være konsulent på neste sesong av «The Bear».

– La oss krysse fingrene for at Marcus fortsetter å være i fokus og fortsetter å være nysgjerrig på baking! sier konditoren.

Publisert: 18.10.2022 kl. 14:22


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?