Kjendisene festkveld: Dette er årets Golden Globe-meny

NOMINERTE: Både Lady Gaga og Bradley Cooper er nominerte til årets Golden Globe. Her avbildet under premieren for filmen de begge er nominert for, «A Star is Born». Foto: Anthony Harvey/AFP
NOMINERTE: Både Lady Gaga og Bradley Cooper er nominerte til årets Golden Globe. Her avbildet under premieren for filmen de begge er nominert for, «A Star is Born». Foto: Anthony Harvey/AFP
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Glutenfritt, vegetarisk og lokalt – dette er maten stjernene får servert.

6. januar vil Hollywoods største stjerner samles på The Beverly Hilton i Beverly Hills, California for den 76. Golden Globe-utdelingen. Mens vi sitter hjemme, titter på skjermen, beundrer kjolene på den røde løperen og venter på å se hvem som vinner de prestisjefylte trofeene, blir stjernene servert en smaksrik treretters.

For første gang er det hotellets nye sjefkokk, Matthew Morgan, som har satt sammen menyen. I Golden Globe sin pressemelding forteller Morgan at han er begeistret over å være en del av den prestisjefylte feiringen av Hollywoods beste, og å lede det talentfulle teamet hans gjennom kvelden.

Etter et glass med den offisielle Golden Globe-drinken, champagne cocktailen «The Moët Belle», tar TV- og filmstjernene plassene rundt bordene for å nyte et godt måltid.

Menyen Morgan har satt opp for kvelden er basert på ferske, lokale og sesongbaserte råvarer, og inneholder en forrett, to hovedrett-alternativer (en av dem vegetarisk) og en dessert. Det er Morgan selv som står for lage forretten og hovedretten, og desserten vil bli laget av Thomas Henzi, som er Golden Globes offisielle konditor.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORRETT: Vichyssoise er en tykk franskinspirert suppe basert på poteter og løk, og serveres tradisjonelt kald. Foto: Golden Globe
FORRETT: Vichyssoise er en tykk franskinspirert suppe basert på poteter og løk, og serveres tradisjonelt kald. Foto: Golden Globe

Til forrett vil det bli servert en søtpotet-vichyssoise (en franskinspirert suppe, som tradisjonelt serveres kald journ.anm.), med gressløk, gyllen purre, organisk rød yams og stekte gresskarfrø.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TO ALTERNATIVER: Gjestene kan velge mellom fisk eller vegetar til hovedrett. Foto: Golden Globe
TO ALTERNATIVER: Gjestene kan velge mellom fisk eller vegetar til hovedrett. Foto: Golden Globe

Gjestene kan velge mellom en fiskerett eller vegetarrett som hovedrett. Førstnevnte er chilensk havabbor med svart ris, asparges og bakte gulrøtter. For dem som ønsker et vegetarisk alternativ kan de nyte fylt flaskegresskar med paprikahummus, brassert bladbete, sprø kikerter, quinoa, gule rosiner og solsikkespirer.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DESSERTDRØM: Denne lekre kreasjonen er hva 1300 gjester skal få servert under prisutdelingen. Foto: Golden Globe
DESSERTDRØM: Denne lekre kreasjonen er hva 1300 gjester skal få servert under prisutdelingen. Foto: Golden Globe

Som avslutning på måltidet vil Hollywood-stjernene bli servert en dessert med pistasj og kremost, laget med tre lag ulike kaker: Melfri sjokoladekake, sukkerbrød med vanilje og kirch, og charlotte russe med pistasj og kremost. Dette er første gang utdelingen serverer glutenfri dessert, på bakgrunn av etterspørsel for glutenfrie muligheter på arrangementet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?