Kjendisene festkveld: Dette er årets Golden Globe-meny
Glutenfritt, vegetarisk og lokalt – dette er maten stjernene får servert.
6. januar vil Hollywoods største stjerner samles på The Beverly Hilton i Beverly Hills, California for den 76. Golden Globe-utdelingen. Mens vi sitter hjemme, titter på skjermen, beundrer kjolene på den røde løperen og venter på å se hvem som vinner de prestisjefylte trofeene, blir stjernene servert en smaksrik treretters.
For første gang er det hotellets nye sjefkokk, Matthew Morgan, som har satt sammen menyen. I Golden Globe sin pressemelding forteller Morgan at han er begeistret over å være en del av den prestisjefylte feiringen av Hollywoods beste, og å lede det talentfulle teamet hans gjennom kvelden.
Etter et glass med den offisielle Golden Globe-drinken, champagne cocktailen «The Moët Belle», tar TV- og filmstjernene plassene rundt bordene for å nyte et godt måltid.
Menyen Morgan har satt opp for kvelden er basert på ferske, lokale og sesongbaserte råvarer, og inneholder en forrett, to hovedrett-alternativer (en av dem vegetarisk) og en dessert. Det er Morgan selv som står for lage forretten og hovedretten, og desserten vil bli laget av Thomas Henzi, som er Golden Globes offisielle konditor.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Til forrett vil det bli servert en søtpotet-vichyssoise (en franskinspirert suppe, som tradisjonelt serveres kald journ.anm.), med gressløk, gyllen purre, organisk rød yams og stekte gresskarfrø.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Gjestene kan velge mellom en fiskerett eller vegetarrett som hovedrett. Førstnevnte er chilensk havabbor med svart ris, asparges og bakte gulrøtter. For dem som ønsker et vegetarisk alternativ kan de nyte fylt flaskegresskar med paprikahummus, brassert bladbete, sprø kikerter, quinoa, gule rosiner og solsikkespirer.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Som avslutning på måltidet vil Hollywood-stjernene bli servert en dessert med pistasj og kremost, laget med tre lag ulike kaker: Melfri sjokoladekake, sukkerbrød med vanilje og kirch, og charlotte russe med pistasj og kremost. Dette er første gang utdelingen serverer glutenfri dessert, på bakgrunn av etterspørsel for glutenfrie muligheter på arrangementet.