Den beste turmaten lager du selv
Påsketuren blir bedre med noe godt i sekken. Hemmeligheten ligger i forberedelsene.
For mange av oss dreier påsken seg om påskefjell og skiturer. Matentusiast Tone Glamsland står bak bloggen Spis Drikk Lev og for henne blir påsketuren enda bedre om man pakker sekken med noe godt å spise før man legger ut på tur.
Det trenger ikke å være noe kjempeavansert - det er helt fint å lage oste- og hvitløksbrød ved å bruke brød du kjøper i butikken. Du bare propper det fullt av ost, hvitløk og friske urter før du går hjemmefra, så er det bare å varme det på bålet når dere har funnet frem til rasteplassen.
For det er forberedelsene hjemme som gjør turmaten. Hvis du setter av litt tid kvelden før, til å koke ertesuppe eller bake pølsebrød er det destod hyggeliger å samle troppene til lunsj i løypa.
Hvis du allikevel sverger til å bare pakke ned et par brødskiver i rompetasken, kan du i hvert fall unne deg en skikkelig god kakao - Tones beste kakao er skikkelig luksus på termos, særlig hvis du tar med noen marshmallows å dyppe i sjokoladen når du setter deg ned.
Dette er en av verdens beste ertesupper og den passer perfekt i termos på tur! Ta med deg noen skiver godt brød - gjerne et hvitløks- og ostebrød.
Diise energibarene må du bare smake. De er fulle av energi med havregryn, hvetekli, tørket frukt - og mørk sjokolade. Perfekte i tursekken - som godt og ganske sunt påfyll i løypa.
Hjemmelagde pølsebrød er vel litt i overkant, tenker du kanskje. Nei. Det er faktisk ikke så vansjkelig å lage, og det er som med alt annet som er hjemmelaget - det blir litt ekstra stas. Unn deg hjemmelagde pølsebrød til turpølsene - gjerne sammen med balsamicoløk, en god sennep og gode , grove pølser.