Til hovedinnhold

Cronut-skaperens siste bakstnyhet: Chocolate Chip Cookies Milk Shot

7. mars 2014Aktuelt
COOKIE & MILK: Kjeks formet som shotteglass fylt med melk er den siste bakstnyheten til konditor Dominique Ansel. Foto: Thomas Schauer
COOKIE & MILK: Kjeks formet som shotteglass fylt med melk er den siste bakstnyheten til konditor Dominique Ansel. Foto: Thomas Schauer

Konditoren bak verdens mest ettertraktede søtsak har gjort det igjen. Nå lanserer han en ny vinnende kombinasjon: sprø sjokoladekjeks formet som små «melkeglass».

Elsker du kjeks? Gjerne dyppet i et glass melk? Da er Dominique Ansels siste dessert garantert noe for deg.

Den New York-baserte konditoren stod bak den største bakstsensasjonen i fjor da han lanserte The Cronut™. Søtsaken som er en blanding av fransk croissant og amerikansk donut skapte hysteri i USA og fikk folk til å stå i lange køer for å sikre seg en bit av kaken. På kort tid var hypen et faktum og spredte seg over store deler av verden.

Mens konditorens egen oppskrift var hemmelig, tok Godt saken i egne hender og ga våre lesere oppskriften på hjemmelagde cronuts.

Nå har Cronut-skaperen imidlertid flyttet fokuset over på en annen hybrid-dessert. Til helgen tar ikke konditoren bare med seg sine berømte cronuts, men også sin aller siste og nyutviklet søtsak til musikk- og filmfestivalen SXSW i Texas.

Allerede på onsdag avslørte han et bilde av sprø sjokoladekjeks formet som shotteglass fylt med melk på bildedelingstjenesten Instagram, som raskt fikk amerikanske medier til å omtale desserten på alle kanter.

BAKEKONGEN: Dominique Ansel har blitt verdensberømt for The Cronut som han lanserte i mai 2013. Nå har han utviklet en ny hybrid-dessert, som sprer seg over amerikanske medier. Foto: AFP/Emmanuel Dunand
BAKEKONGEN: Dominique Ansel har blitt verdensberømt for The Cronut som han lanserte i mai 2013. Nå har han utviklet en ny hybrid-dessert, som sprer seg over amerikanske medier. Foto: AFP/Emmanuel Dunand

Ifølge det amerikanske matnettstedet Eater.com ble han inspirert til å lage desserten etter han smakte på Oreo-kjeks for første gang for kort tid siden. Samtidig ble han oppfordret til å spise kjeksen med melk - noe som var unaturlig for konditoren med fransk opphav.

Ansels tanke var hvis alle drakk melk med kjeks, kunne han like gjerne lage en godbit som gjorde det enkelt å kombinere begge deler i én og samme dessert – uten at kjeksen trenger å bli dvask av melken.

De små godbitene vil være tilgjengelig i bakeriet i New York fra og med 14. mars og utover som en «after school» spesial, skriver en presseansvarlig til Godt på e-post. Befinner du deg i storbyen er det bare å stille seg i kø allerede.

Hybrid-desserter var spådd til å bli en av de største mattrendene i 2014, men allerede i fjor var blandingsretter som taco-vaffel og nudelburger store «snakkiser».

Publisert: 07.03.2014 kl. 11:19
Oppdatert: 07.03.2014 kl. 16:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?