Norsk restaurant på forsiden av Time Magazine: – Dette er kjempestort

22. august 2019Aktuelt
POPULÆR: Restaurant Under har hatt fulle ventelister siden de åpnet i mars i år. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
POPULÆR: Restaurant Under har hatt fulle ventelister siden de åpnet i mars i år. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

Den massive medieoppmerksomheten rundt undervannsrestauranten Under ser ikke ut til å gi seg med det første.

Restaurant Under i Lindesnes har fått mye oppmerksomhet for å være Europas første – og verdens største – undervannsrestaurant.

Torsdag lanserte Time Magazine en spesialutgave dedikert til «de 100 beste stedene i verden i 2019». Midt på forsiden figurerer den norske undervannsrestauranten, sammen med en håndfull andre internasjonale destinasjoner.

En hyggelig overraskelse

– Dette hadde jeg aldri trodd, men det var veldig fint å se, sier kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard til Godt.

– Vi visste at vi var med på listen deres, men vi trodde ikke at vi skulle komme på forsiden. Så dette er kjempestort.

Under, som er en del av Lindesnes havhotell, har blitt nevnt i en rekke internasjonale medier som CNN, CNN Japan og Independent tidligere.

Ellitsgaard forteller at restauranten har merket en liten økning i internasjonale gjester etter all omtalen.

– Bare i dag har vi fire utenlandske bord. Jeg håper jo at dette magasinet også kan gjøre at enda flere utenlandske turister vil ta turen, slik at flere kan få se hvor fantastisk det er her på Sørlandet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNDER VANN: Gjestene på restaurant Under spiser fem meter under havoverflaten. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
UNDER VANN: Gjestene på restaurant Under spiser fem meter under havoverflaten. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

Konstant fullbooket

Allerede 14 måneder før åpningen i mars i år hadde 1200 gjester bestilt bord på Under.

Godt skrev tidligere om et par som betalte hele 160.000 kroner for å være noen av de første som fikk spise på restauranten, og man har normalt sett måttet bestille bord flere måneder i forveien for å få sjanse til å oppleve å spise under vann.

– Vi har et par ledige bord i september, men ellers er det helt fullt, sier Ellitsgaard.

For folk i område som kan komme på kort varsel er det imidlertid mulig å melde seg på en venteliste.

Publisert: 22.08.2019 kl. 19:18
Oppdatert: 23.08.2019 kl. 12:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?