Til hovedinnhold

Slik lager du enkelt hjemmelaget tikka masala

INDISK FESTMÅLTID: Tikka masala-middagen blir komplett med ris med ekstra smak, nanbrød, pappadums, mangochutney og raita. Foto: Sara Johannessen/VG
INDISK FESTMÅLTID: Tikka masala-middagen blir komplett med ris med ekstra smak, nanbrød, pappadums, mangochutney og raita. Foto: Sara Johannessen/VG

Det er lettere enn du tror å ta kjøkkenveien selv til India. Start helgen med et fullverdig indisk måltid med tikka masala og deilig tilbehør. 


Når jobben din er å lage mat hver dag, kan du fort falle for det superenkle få-maten-på-døra-alternativet en sen fredagskveld.

Jada, jeg snakker av erfaring her altså…

Og de gangen jeg gjør det, er det som regel indisk mat som frister aller mest.

Personlig er jeg ikke så ivrig etter brennhet mat som setter fyr på tunge og gane. Da passer det jo bra at indisk mat ikke nødvendigvis er sterk, men derimot nydelig aromatisk med komplekse og fyldige smaker.

Noe av hemmeligheten ligger nok i alle de spennende krydderblandingene. Mest sannsynlig finnes det like mange krydderblandinger som det finnes indiske bestemødre.

Så hvorfor ikke prøve selv? Kanskje er det enklere enn du tror.

Jeg klarte i hvert fall å overbevise meg selv om at jeg ikke skal ringe noen nesten gang jeg velger kjøkkenveien til India. Det måtte i så fall være en sulten venn som er klar for litt kylling Tikka Masala.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Inspirert til å lage indisk i helgen? Vis oss dine deilige retter på Instagram og merk bildene med #godtno, så plukker vi deg til siden vår!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?